banner113

Kızıltepe’de yürüyüşe polis müdahalesi

Kızıltepe HDP-DBP tarafından Nusaybin’de uygulanan sokağa çıkma yasağı ve uygulamaları kınamak amacıyla düzenlemek istediği Nusaybin’e ses ver protesto yürüyüşü polis müdahalesi ile dağıtıldı.

Kızıltepe’de yürüyüşe polis müdahalesi

Özgürlük meydanında yapılan yürüyüşe, DBP, HDP Mardin İl yöneticileri, Kızıltepe Belediyesi Başkanı ve partililer katıldı.

 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Nusaybin’de yaşanan sokağa çıkma yasağı nedeni ile yapılacak yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle geniş güvenlik önlemleri alan polis yürüyüş yapan gruba TOMA araçlarından su sıkarak müdahale etti.

 

DBP ve HDP Kızıltepe ilçe teşkilatı tarafından Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Özgürlük meydanında toplanan grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polisin yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle dağılmaları yönünde yapılan uyarının ardından yürüyüşünü sürdüren gruba, polis, tazyikli su ile müdahale etti.

 

Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan gruptakilerden taş atan bazı göstericilerin polis tarafından gözaltına aldığı görüldü.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 07:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER