Kızıltepe'de Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kooperatifi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Kızıltepe'de Vatandaşlara Aşure İkram Edildi
 

Kızıltepe Devlet Hastanesi, Ali Ertaş Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, PTT Caddesi, Eski Hastane Caddesi, Halı Caddesi ve Hanımeli Kadın Merkezi olmak üzere birçok noktada vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Kızıltepe Belediyesi araçları ile Kızıltepe Devlet Hastanesi, Ali Ertaş Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, PTT Caddesi,  Eski Hastane Caddesi’nde vatandaşlara aşure dağıtıldı. Aşurenin içerisinde geleneklere uygun olarak; fasulye, nohut, buğday, fındık, incir, kayısı, bade,  kuru üzüm, kuş üzümü, kuru dut, nişasta ,  vb ü ürünlerden oluşan 30 çeşit malzeme kullanıldı. Covıd19 tedbirleri kapsamında dağıtımlar titizlikle gerçekleştirildi.

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin ve Kurum Amirleri, Halı Caddesi’nde gerçekleştirilen aşure dağıtımına katıldı.  Çam, vatandaşlara aşure ikramında bulunarak aşurenin önemine değindi.

Çam:"Bugün birden farklı noktada binlerce vatandaşımıza kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan aşure ikramında bulunduk. Aşure geleneğimizi yaşatmak adına vatandaşlarımızla bir araya geldik. Dilerim ki her daim paylaşmanın hazzıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bir arada yaşayalım" dedi.

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın Eşi Dilek Çam da Hanımeli Kadın Merkezi’ndeki kursiyerlere aşure ikramında bulundu. Herkesin muharrem ayını kutlayan Çam, aşurenin birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna değindi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 09:35

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER