banner113

Kızıltepe'de, Suriyelilere karşı yapılan saldırıları kınadı

DBP Kızıltepe İlçe Örgütü, iki gündür Kızıltepe’de Suriyelilere karşı yaşanan saldırılara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Kızıltepe'de, Suriyelilere karşı yapılan saldırıları kınadı
Açıklamada konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, olaylarla ilgili hiçbir ilgi ve alakalarının olmadığını belirterek “Bunların hepsi provokatif eylemlerdir. Sadece bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar. Bizler bu oyunlara gelmeyelim. Bunu yapanlar eğer savaş istiyorsa asıl savaş Kobanê’de ve gidin orada savaşın. İçinizdeki enerjiyi orada boşaltın” dedi.

DBP Kızıltepe İlçe Örgütü iki gündür ilçede Suriyelilere karşı yapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi aralarında HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Mardin İl Eş başkanı Musa Alkan, HDP Mardin il yöneticileri, DBP Kızıltepe ilçe yöneticileri, Kızıltepe Belediyesi Eş başkanları İsmail Ası, Leyla Salman, TUHAD-DER, MEYA-DER, KESK ve çok sayıda kişi DBP Kızıltepe ilçe binası önünde bir araya geldi. Burada yapılan açıklamada konuşan DBP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, Kürt halkının devamlı barış içinde yaşadığını belirterek hiçbir zaman kendi kardeşi ile ufak bir sorun için tartışmadığını savaşmadığını söyledi. Alkan, bölgede yaşanan savaş nedeni ile kendilerini birbirine düşürmek istediklerini ifade ederek “Bizler bunu iyi bilmeliyiz ki zaman savaşma zamanı değildir. Zaman birbirimizi kucaklama sahiplenme zamanıdır.  Aramıza nifak koyanlar ve bu olayları yaşatanlar da hiçbir şekilde ne bizdendir nede bizim iyiliğimizi istiyorlar. Bunların hepsi provokatörlerdir. Bunlar aramıza nifak koymak ve bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar” dedi.

“Savaş enerjimiz varsa bu Kobanê’de olmalıdır”

Alkan’ın konuşmasının ardında söz alan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise yaşan olayların kendilerini çok üzdüğünü kaydederek bunların kirli politikaların bir göstergesi olduğunu söyledi. Yıldırım, olaylara sebebiyet veren kişileri kastederek “Eğer bizim içimizde bir savaş enerjisi varsa bunlar çetelere karşı olmalıdır. Birbirimize karşı olmamalıdır. Yoksa tarih bizi kara sayfalarda yazacaktır. Bunların hepsi provokatif eylemlerdir. Sadece bizleri birbirimize düşürmek istiyorlar. Bizler bu oyunlara gelmeyelim. Bunu yapanlar eğer savaş istiyorsa asıl savaş Kobanê’de ve gidin orada savaşın. İçinizdeki enerjiyi orada boşaltın” şeklinde konuştu.

“Buraya gelen halkta bizim halkımızdır”

Yıldırım, sözlerinin sonunda Rojavada yaşanan savaş nedeni ile bölgeye yerleşen Suriyeli halka da dikkat çekerek onlarında birer Kürt genci olduğunu söyledi. Onlara saldırmak yerine onların yaralarını sarmak, onlara yardımcı olunmak gerektiğini vurgulayan Yıldırım, özellikle gençlerin yaşanan provokatif eylemlere gelmemeleri konusunda sağduyulu olmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 01:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER