banner113

Kızıltepe'de Sınavlar Yapılmadığı İçin Binlerce İmza Toplandı

İptal edilen sınavların yeniden Kızıltepe'de yapılması için Çev-Gön tarafından imza kampanyası açıldı.

Kızıltepe'de Sınavlar Yapılmadığı  İçin Binlerce İmza Toplandı
Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği, Kızıltepe'nin sınavsız bırakılmasına tepki göstermek için imza kampanyası başlattı.
 
Kızıltepe’de daha önce yapılmakta olan olan çeşitli sınavların kopya iddiası ile iptal edilmesi birçok kesimden tepki toplarken, Kızıltepe çevre gönüllüleri derneği, sınavların yeniden ilçede yapılması için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar yetkili mercilere verilecek.
 
Elektrik cezasından sonra sınav cezası mı ?
Kızıltepe’de neden sınavlar yapılmıyor ?
Kızıltepe’de niye sınav ayrımcılığı yapılıyor ?
Her yerde s
ınav var bize yok mu ?
İlçemize sınav cezasına hayır !
Sınavlarımızı da elimizden aldılar !
Vekillerimiz nerede !  Pankartlarının açıldığı ve sınavların yeniden Kızıltepe’de yapılması için özgürlük Meydanında Çev-Gön tarafından açılan standa Kızıltepeliler büyük ilgi gösterdi. Binlerce kişi yapılan haksızlığa karşı kampanyaya destek olup  imza verdiler.
 
27-28. Temmuz 2012 Tarihlerinde Kızıltepe Özgürlük Meydanında açılan ve 2 gün devam eden imza kampanyasında ilk imzayı yazar Mahmut Semen atarken, BDP milletvekili Altan Tan, çeşitli sivil toplum örgütleri, meslek odaları temsilci ve üyeleri ile basın mensupları da imza atarak kampanyaya destek oldular.
 
Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Sürücü Adayları Sınavları, Açık Öğretim Liseleri Sınavları ve Üniversite Sınavlarının başka yerleşim yerlerine aktarılmasına olan tepkileri dile getirmek için bir imza kampanyası düzenlediklerini belirterek.

 
200 bin nüfusu aşan yoğunluğuyla 52 ilden daha büyük bir ilçe olmasına karşın Kızıltepe'de hiç bir sınavın yapılmıyor olması bütün halkımızın tepkilerine neden olmuştur. Daha önce ÖSS-ÖYS sınavlarına giren öğrencilerimiz başka kentlere yönlendirilerek Kızıltepe de Sınav yapılmasının önüne geçilmişti. Son olarak Kamu Personel Seçme Sınavları, Açık Lise sınavları ile Sürücü adayları Sınavlarının da Kızıltepe dışında yapılacağını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu haksızlıktır. Kızıltepeilçemizin dışında en küçük ilçelerde dahi bu sınavlar yapılırken, Kızıltepe
 ilçemizde bu Sınavların bundan sonra yapılmayacak olması halkımızı derinden üzmüştür. 50 Derece yaz sıcaklarının yaşandığı bir dönemde başta Açık Lise sınavları olmak üzere diğer sınava girecek adayların başka bir yerleşim alanına gidecek olmasını kınıyoruz. Bu duruma tepkimizi göstermek için bir imza kampanyası başlattık.” Diyen Çakar, açılan imza standının iki gün sürmesine karşın imza kampanyasın bir hafta dernek üyeleri tarafından ilçenin çeşitli yerlerinde imza toplamaya devam edeceklerini söyledi. Çev-Gön başkanı Çakar Kızıltepe halkının sahipsiz olmadığını atılacak imzalarla kanıtlayacağız, Kızıltepe halkı imzalarıyla kendi kendine sahip çıktı kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 01:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER