banner113

Kızıltepe’de Selde Evi Zarar Gören Aileler Ziyaret Edildi

Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ Kızıltepe’de 2 gün önce meydana gelen sel nedeniyle zarar gören yerlerde inceleme yaptı.

Kızıltepe’de Selde Evi Zarar Gören Aileler Ziyaret Edildi

Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ Şenyurt, Güneştepe ve Eşme Mahallelerinde yağan yağmur nedeniyle mağdur olan aileleri ziyaret ederek, yağmur sonrası oluşan hasarları yerinde inceledi. Mağdur olan aileleri dinleyerek kendileriyle sohbet eden ODABAŞ, sel nedeniyle evleri yıkıldığı için elektrikleri olmayan ve sürekli solunum cihazı kullanan Halil Kılıç’ın elektrik sorununun giderilmesi için talimat verdi.

Sel olayının yaşandığı yerlerde çocuklarla da yakından ilgilenen ODABAŞ, çocuklara oyuncaklar verdi. Sel baskının olduğu günden itibaren ODABAŞ’ın talimatıyla mağdur olan ailelerle yakından ilgilenen Belediyeniz Sizinle Ekibi, mağdur olan ailelere gıda yardım kolileri dağıttı.

 2 gün önce aşırı yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde başta Şenyurt olmak üzere bazı köylerimize hasar oldu diyen ODABAŞ: “Vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek, hal ve hatırlarını sorup, hasarlarını görmek için yerinde ziyaret ettik. AFAD ekiplerimiz, Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve belediyemizin ekipleri ilk gün yerinde müdahalede bulundular. Özellikle Şenyurt Mahallemizde 3 tane evin ağır hasar gördüğünü gördük. Ekiplerimiz ile onlara yardımcı oluyoruz.” dedi.

İlk önce oluşan yıkıntıları giderileceğini belirten ODABAŞ: “ Elektrik sıkıntıları var, gerekli yerlere talimatlar verdik. İnşallah evlerin onarımları noktasında kendilerine yardımcı olacağız. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu raporlar en kısa zamanda hazır olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 11:58

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER