banner113

Kızıltepe’de Ramazan ayına hazırlık toplantısı Yapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ramazan ayında muhtaç ailelere yapılacak yardımlarla ilgili toplantı yapıldı.

Kızıltepe’de Ramazan ayına hazırlık toplantısı Yapıldı

Kaymakamı Mehmet Yüzer’in Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlediği toplantıya Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı ile STK temsilcileri katıldı. Toplantıda yardımları daha çok ailelere ulaşması adına çadır yerine Kuru gıdadan oluşan yardım kolilerinin dağıtılması kararlaştırıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer toplantıda yaptığı açıklamada Ramazan ayında yapılacak yardımların gönüllük esasına dayandığını belirterek herkesi buna az veya çok destek verme çağrısında bulundu.

Yüzer konuşmasında, “Birçok sivil toplum kuruluşumuz birçok varlıklı iş adamlarımız fakirlere yardımları veriyor. Ramazan ayında da veriyor. Devlet olarak ta ramazan ayında gereken yardımları yapıyoruz. Devlet her ayda peryodik olarak yardım yapıyor. Bu sene en az 15 bin aileye yardım yapmamız lazım. Kızıltepe zengini ve fakiri bol olan bir ilçe bizler istiyoruz ki sizin yapacağınız yardımları kaymakamlıkla organizeli olarak yapılmasını istiyoruz. Biz hiç yardım gitmemiş aile kalmasın istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kızıltepe ilçe müftüsü Mahsum Taşçı ise yaklaşan Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu hususta devletimizin muhtaç insanlara yardım noktasında özellikle ramazan ayında sosyal yardımlaşma kanalıyla yaptığı hizmetler hepimizin malumudur. Ramazan ayında yapılacak yardınlarla ilgili biz bir istişare yapalım istedik. Bu vesile ile toplandık.” Dedi.

Ramazan ayında yapılacak yardımların Kaymakamlık bünyesinde koordineli bir şekilde yapılacağını anlatan Mardin Toplumsal Dayanışma ve Yardımlaşma (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Bu yardımların düzenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ilk önce ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Kaymakamımız da bu toplantıyı yaptı. Hepimiz buna olumlu baktık. Ramazan ayında ve diğer zamanlarda da insanımız duyarlı olmalı. Bu ayda fakir ve zenginler arasında muhabbet oluyor. Bu organizasyonu destekliyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan katılımcılarda söz alarak yardım şekli ile ilgili görüş ve önerilerini aktardığı toplantıda geçen yıl ramazan ayında iftar çadırına katkı sunan hayrseverlere teşekkür plaketi verildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2019, 10:15

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER