banner113

Kızıltepe`de Rahmet Gıda Bankası Açıldı

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde zengin ile fakir arasında köprü rolünü oynayacak olan Rahmet Gıda Bankası açıldı.

 Kızıltepe`de Rahmet Gıda Bankası Açıldı

 MARDİN- Mardin ve ilçelerinde bir ilk olarak Rahmet Gıda Bankası açıldı. Kızıltepe`de yeni faaliyetlere başlayan Rahmet Gıda Bankası Derneği Başkanı M. Şirin Öz, açılan yardım dernek için, özellikle Kızıltepe ve çevre köylere hayırlı olur temennisinde bulunarak, Rahmet Gıda Bankası`nı halkın desteği ile açtıklarının altını çizdi.

 Zengin ile Fakir Arasında Köprü Rolünü Oynayacak

Rahmet Gıda Bankası Derneği Başkanı Öz, Rahmet Gıda Bankası`nın açmadaki amaçlarını ise şöyle dile getirdi: " Genelde memleketimizde özelde ilçemizde bu tür yardım faaliyetlerini yürüten dernek sayısı az olduğundan, zengin ile fakir arasında köprü rolünü oynayacak bir derneğe ihtiyaç olduğunu fark ettik ve bu amaçla gönüllü kardeşlerimizle derneğimizin temelini hayırlısıyla atmış bulunmaktayız."

 Bu türden bir derneğin açılmasının Mardin`in genelinde bir ilk olduğunu söyleyen Öz, İleri zamanlarda talep olursa Mardin merkez ve diğer ilçelerinde şube açmayı düşündüklerini ifade ederek,Derneklerinin aracılığıyla fakirlere ve muhtaçlara yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların kendilerine nasıl ulaşacaklarını şöyle açıkladı: "Öncelikle Rahmet Gıda Bankasının kuruluşunun Mübarek Ramazan ayına denk gelmesi bizim için bereketli bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Bize ulaşmak isteyen hayırseverler basmış olduğumuz broşürler de iletişim adresimiz, hesap numaralarımız ve telefon numaralarımız mevcuttur. Ayrıca isteyen kardeşlerimiz bizimle irtibata geçerek yardım etmek istedikleri muhtaçlara kendi elleriyle yardımlarını ulaştırabilirler."

 Yardımlarımız 12 Ay Boyunca Devam Edecektir

Herkese ulaşma gayreti içinde olacaklarını ve kendileri için fakirin meşrebi ve ideolojisinin olmadığının altını çizen Öz, beklentilerini ise şöyle sırladı: "Elbette halkımızdan çok umutluyuz. Zaten biz zengin ile fakir arasında köprüyüz. İnşallah verilen yardımları layığı ile ulaştıracağız. Zekât, sadaka ve bağışları olanların Rahmet Gıda Bankası vasıtası ile muhtaçlara ulaştırmaları bekliyoruz, çünkü bizim faaliyetlerimiz çok kapsamlı olup yılın 12 ayı boyunca devam edecektir. Zaten İslam`da birebir yardım etmek minnet vesilesi oluyor oysa Allah `Ey iman edenler sadaka ve zekâtlarınızı minnet vesilesi yaparak hayrını iptal etmeyin` diye buyurur. Fakat Rahmet Gıda Bankası dağıtırken kimseye herhangi bir şekilde minnet yapamaz.

 Öz, son olarak Rahmet Gıda Bankası`nın Kızıltepe`de zengin fakir arasında bir köprü olduğunu söyleyerek, toplum olarak her birimiz onun üyesiyiz şeklinde konuştu. (Masum Erden -İLKHA) 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2012, 15:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahman GEZE
Abdurrahman GEZE - 12 yıl Önce

bu güzel sevaba katkısı olan tüm müslümanlardan allah c.c. razı olsun.

SIRADAKİ HABER