banner113

Kızıltepe'de Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi

Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan için Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA)öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Kızıltepe'de Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi

Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan için Kızıltepe ilçesinde Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA)öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe, HDP ve DBP il ve ilçe eş başkanları, belediye eş başkanları çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Özgürlük Meydanında  başlayan yürüyüşte, "QIRQIRINA JINE QRQIRINA CIVAKÊ YE” pankartı taşındı. Kadınların yürüyüş kolunun ön saflarda yer aldığı yürüyüşte,”Böyle erkeklik ölsün”, "T.C.avüz devleti hesap verecek", "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Kadın katliamına son", " dövizleri taşınarak, sık sık Özgecan Aslan için sloganlar atıldı. Özgecan'ın fotoğraflarını da taşıyan kadınların öncülüğündeki yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.Basın açıklamasını kitle adına  Kızıltepe HDP ilçe örgütü yönetici Yasemin Demirkaya yaptı. Demirkaya, Özgecan'ın katledilişine dikkat çekerek , onu öldüren kişilerin suçlu olduğu kadar 6 yaşındaki çocukların evliliğine göz yuman, kadını ikinci sınıf gören, DAİŞ çetelerinin sokakta kadın pazarlığına ve kadın şiddetine karşı sesiz kalan hükümetinde suçlu olduğunu söyledi.

"Özgecan'ın katilleri en ağır cezayı almadığı sürece katil sizsiniz"

Demirkaya, açıklamasının devamında "Adana da 16 yaşındaki kız çocuğuna  tecavüz eden 3 polis yargılandıktan sonra serbest bırakılmış. Siirt’te, Diyarbakır’da 6,7 ve 10 yaşındaki çocuklara da cinsel istismarda bulunan polisler de aynı şekilde savcılık iddianamesinden sonra takipsizlik kararı ile serbest bırakılmışlardı. Yine dün Maraş da camii bahçesinde bir kadına şiddet uygulandı. Dün İstanbul'un orta göbeğinde eşi tarafından bir kadın defalarca bıçaklanma suretiyle yaralandı. Bu ve bunun gibi şiddeti reva gören tecavüzü destekleyen özendiren A.K.P hükümetini uyarıyoruz. Özgecan'ın katilleri yargılanmadığı ve en ağır cezayı almadığı sürece katilde sizsiniz zanlıda sizsiniz. Daiş i destekleyerek, Bozkurt işareti gösteren bu yaratıkları kollayan bunlara zemin hazırlayan da AKP hükümetidir. Bir yandan olayları kınayarak bir yandan da kına yakarcasına bahaneler bulan bu zihniyet hesap vermek zorundadır" dedi.

Kadın şiddetine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini altını çizen Demirkaya, hükümete de kadın cinayetlerine ve tecavüzlerine ilişkin de adalet konusunda çağrıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 10:54

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER