banner113

Kızıltepe’de Öğretmenler Eğitim Bir-Sen'in İftar Yemeğinde Buluştu.

Kızıltepe ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle Eğitim Bir Sen temsilciliği tarafından sendika üyeleri, eğitim camiası ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu bin kişiyi aşkın davetliye iftar yemeği verildi.

Kızıltepe’de Öğretmenler Eğitim Bir-Sen'in İftar Yemeğinde Buluştu.

İftar yemeğine Kızıltepe , ilçe müftüsü Masum Taşçı, ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Ali AZ,Mardin Eğitim Bir Sen temsilcisi Eyüp DEĞER,Şube müdürleri, daire müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


İftar yemeği programı Vaiz Kemal Kahraman'ın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Movapark Salonunda verilen ve ilahi ile Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunduğu iftar yemeğinden önce davetlilere teşekkür konuşması yapan Kızıltepe Eğitim Bir Sen temsilcisi Tarık Yılmaz;"Davetimize icabet edip, bizleri kırmayıp bu güzel haziran akşamında ve manevi havanın soluduğu bu ramazan gecesinde aramızda bulunan bütün konuklar… Sendikamızın tertip ettiği iftar programına hepiniz  hoş geldiniz, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum… Birlik be beraberlik içinde ve toplu halde bu iftarı açmayı bizlere nasib eden rabbimize hamd olsun.Kıymetli konuklar; Eğitim Bir Sen Sendikası  kurulduğu günden bu güne daima hakkın yanında, zalimin karşısında, değerler sendikacılığını önemseyen insani ve İslami hakların yılmaz savunucusu, edep, terbiye, kardeşlik, birlikte yaşam, farklılıklara saygı gösterme, din, dil, ırk ,inanç, mezhep, farklıkları gözetmeksizin bütün Türkiye’nin ve hatta ümmetin eğitimcilerinin bir araya geldiği ve İslami ve insani şiarlarının savunulduğu bir endika  olmuştur. Sendikamız bu senede, geçen sene olduğu gibi Kızıltepe de   968 üye ile yetkili sendika olmuş ve geçen sene elde ettiğimiz bu yetkiyi bu şekilde perçinlemiştir.Bu başarının oluşmasında emek-zaman-gönül veren yönetim kurulu üyelerimize,mardin il yönetimine,iş yeri temsilcilerimize,okul idarecilerimize  ve tek  tek tüm üye ve gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz”dedi.

Daha sonra selamlama konuşması yapan Mardin Eğitim Bir Sen temsilcisi Eyüp DEĞER;” Değerli STK Temsilcileri kıymetli gönüldaşlarımız hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 

 

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının bizi günahlarımızdan arındırmaya vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. 

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Eğitim Bir Sen ve Memur- Sen  kurulduğu günden beri Emek ve ekmek mücadelesininin yanında özgürlükler için ter akıtan ve yaptığı mücadeleyle sonuç alan bir teşkilattır. Ülkemizin yarınına dair sözü olan ve bunun için kamuda örgütlenen Türkiye’de 1.100 bini aşan ve ilimizde de 14 binin üzerinde bir üye sayısıyla istikrarlı bir şekilde büyüyen bir teşkilatız. Destek veren ve emek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. 

Ülkemizin geçmişte yaşadığı siyasi çalkantıların ve istikrarsızlıkların ekmeğimizi nasıl küçülttüğünü bilen bir teşkilat olarak ülkemizin güçlenmesini ve güçlendikçe özgürlüklerimizin ve ekmeğimizin artacağını biliyoruz.

3600 ek göstergenin kapsamının genişletilerek tüm Eğitim çalışanlarına verilmesini istiyoruz. 

Memur Sen ailesi olarak eski Türkiye’yi görmek istemiyoruz eski türkiye’nin kalıntıları olan ve üniversitelerde kızların turnikelerden içeriye alınmadığı günleri bir daha görmek istemiyoruz.  Üniversite bahçelerinin kampüs yerine kışlaya dönüştürüldü rektörlerin Ordu göreve pankartı adı altında yürüttüğü günlere dönmek istemiyoruz. kadınlara devlet eliyle şiddet uygulayıp devlette çalışacaksan o zaman tornadan geçmiş gibi şu kıyafeti giyeceksin diye onun başörtüsüne karışan Türkiye’yi biz 12.300.000 imza ile geride bıraktık.Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2018, 14:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER