banner113

Kızıltepe’de Nevruz Etkinlikleri Düzenlendi.

Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Nevruz etkinliklerinde Nevruz ateşi yakılıp, demir dövüldü.

Kızıltepe’de Nevruz Etkinlikleri Düzenlendi.

Mardin Kızıltepe ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından ortaklaşa düzenlenen Nevruz kutlamaları öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Nevruz kutlamalarına katılan Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Mehmet Yüzer ile protokol üyeleri alanda ateş yakarak, örs üzerinde demir dövdüler.

Vatandaşların Nevruz Bayramı’nı kutlayan Kaymakam Mehmet Yüzer, gençler için projeler geliştirdiklerini söyledi. Bando takımını ve mehter takımını Kızıltepeli gençlerden kurduklarını belirten Kaymakam Yüzer, Gençlere huzur ve mutluluk dileyerek, Nevruz kutlamaları çerçevesinde beraber halaylar çekip birlikte eğleneceklerini söyledi.

Oto Gar Miting alanında kutlanan Nevruz etkinliklerine Kızıltepe Gençlik merkezi müzik topluluğu tarafından sunulan Gitar ziyafetinin ardından Kızıltepe Spor Lisesi bando takımı alanda bir gösteri yürüyüşü gerçekleştirdi. Mardin’de bir ilk olan Mehter gösterisi ise büyük ilgi gördü. Kızıltepe Süleyman Solhan İmam hatip lisesi öğrencilerinden oluşan Mehter takımının gösterisi büyük ilgi çekerken, 35 kişilik mehteran takımın kostüm ve aletleri katılımcıların en çok dikkatini çeken yönü olurken kendileri ile fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştılar.

Folklor ekibinin gösterisini izleyen İlçe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Mehmet Yüzer ve protokol üyeleri de folklor ekibinin oyununa katılarak halay çektiler.

 Yerde yakılan ateşin üzerinden atlayan gençler alanda renkli görüntüler sergilerken etkinlik çeşitli gösterilerle tamamlandı. Nevruz alanında katılımcılara tatlı ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2019, 11:25

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER