banner113

Kızıltepe’de Muhtarlar Seçimle İle İlgili Bilgilendirildi

Kızıltepe ilçesinde 7 Haziran seçimleri ile ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kızıltepe’de Muhtarlar Seçimle İle İlgili Bilgilendirildi

Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Halk eğitim merkezi toplantı salonunda 7 Haziran tarihinde yapılacak Milletvekili genel seçimlerinin huzur ve güvenli bir şekilde yapılması için alınan ve uygulanması gereken kurallar ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, ilçe Jandarma komutanı Koray Süer, Muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran ve ilçenin merkez ve köy muhtarları katıldı.

Yapılan bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan ilçe Kaymakam Ermiş, “ Yıllardır bu işi yapıyorsunuz. Önemli olan konu herkesin özgür ve hür iradesine dayalı olarak herkesin sandığa gitmesi ve oyunu kullanmasıdır. Hiç kimsenin baskı ve zorlama altında kalmadan hür idaresiyle kendi oyunu kullanması, devlet memurlarının siyaset işine karışmaması lazım. Önümüzdeki hafta seçime girecek siyasi parti ilçe başkanları ve Milletvekili adayları ile seçim güvenliği toplantısı yapacağız.

Şimdiye kadar ilçemizde sessiz, sakin bir şekilde huzur içerisinde bir seçim atmosferi yaşıyoruz. İnşallah seçim sırasında ve sonucunda da bu şekilde yaşanır.” Diyen ilçe Kaymakamı Ermiş, seçim günü sandıklarda yaşanacak asayiş sorunu içinde güvenlik güçlerine müracaat etmelerini isteyerek şunları söyledi. “ Bir sıkıntı olduğunda 155 nolu telefonu arayabilirsiniz. Başkasının yerine oy kullanmak alışkınlığı vardı artık bunu bırakmak lazım. Herkesin gidip kendi oyunu kullanması lazım kimsenin kimseye etki yapmaması lazım. Herkes hür idaresiyle herkesin kendi düşüncesi var.

Bizim temennimiz asla ve asla tehdide dayalı, korkuya dayalı uygulamaların yaşanmaması. Biz buna karşıyız, böyle bir şey olduğunda bizi haberdar edin. Vatandaşın hür ve özgür iradesinin seçime yansıması konusunda da biz her türlü yardımı vatandaşımıza sağlarız.

Toplantıda ilçe emniyet müdürlüğü ilgili birimleri tarafından seçim sürecinde ve seçim günü muhtarların sorumlulukları ve sandık güvenliği konusunda slayt gösterisi eşliğinde seçim gününe kadar ve seçim günü uyulması gereken kurallar ve muhtarları ilgilendiren kısımlar hakkında bilgiler verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 14:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER