banner113

Kızıltepe’de mevsimin ilk arpa hasadı yapıldı.

Mezopotamya’nın bereketli ve verimli topraklarının yer aldığı Kızıltepe ovasında arpa hasadına başladı. Bu yıl yağan bol yağışların ardından 2012 yılı mahsulü arpanın yetiştiği Kızıltepe ovasında hasadına başlanan arpanın ilk ürünü,ğanisora köyünden çiftçi Abdal YAMAN tarafından bu sabah hububat pazarına getirildi. Zahireciler Derneği üyelerinden, Şeyhmus KARABOĞA tarafından alındı. Satışa sunulan ilk ürün arpa Mardin Organize Sanayinde faaliyet gösteren Karaboğa şirketler gurubu yetkilisi İbrahim Karaboğa tarafından kilogramı 610 kuruştan satın alındı.ilki ürünü almanın kendileri için sevindirici olduğunu ifade eden sanayici İbrahim KARABOĞA şöyle konuştu.

Kızıltepe’de  mevsimin ilk arpa hasadı yapıldı.

 Kızıltepe’de  mevsimin ilk arpa hasadı yapıldı.

Mezopotamya’nın bereketli ve verimli topraklarının yer aldığı Kızıltepe  ovasında arpa hasadına başladı.

 Bu yıl yağan bol yağışların ardından 2012 yılı mahsulü arpanın yetiştiği 

Kızıltepe ovasında hasadına başlanan arpanın ilk ürünü,ğanisora köyünden  çiftçi Abdal YAMAN   tarafından bu sabah hububat pazarına getirildi. Zahireciler Derneği üyelerinden, Şeyhmus KARABOĞA tarafından alındı.   Satışa sunulan ilk ürün arpa Mardin Organize Sanayinde faaliyet gösteren Karaboğa şirketler gurubu yetkilisi İbrahim Karaboğa tarafından kilogramı 610 kuruştan satın alındı.ilki ürünü almanın kendileri için sevindirici olduğunu ifade eden sanayici İbrahim KARABOĞA şöyle konuştu.

Mezopotamya ovasının merkezinde yer alan bereketli topraklarımızda yetişen ilk ürün fabrikamıza nasip olmasından dolayı mutluluğumuzu  Kızıltepe zahireciler derneği esnaflarmızla birlikte fabrikamızda kurban keserek paylaştık.sanayici olarak ilçemizde yetişen hububatın kalitesinin dünyaca bilindiğinin farkında olup,bu kalitenin dahada gelişmesi için her zaman destek olmaya devam edeceğiz.

 Hububat pazarındaki zahireciler yeni mahsul arpayı inceleyerek ürünün Kızıltepe kalitesini her yıl olduğu gibi bu yılda koruduğunu görmekten memnuniyetlerini ifade ettiler. Dünyanın en kaliteli hububatının bölgede yetiştiğini söyleyen Zahireciler Derneği Başkanı M. Şerif ÖTER  Hububatımız bu yılda kalitesini korudu.  Alınan ilk arpa ürünü işlenmek üzere Mardin Organize Sanayimize satıldı. Yeni mahsul arpa başta velinimetimiz olan çiftçilerimiz olmak üzere herkese hayırlı olsun" Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2012, 01:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER