Kızıltepe'de “KUT’ÜL AMARE” Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Kızıltepe Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro gösterisi öğrencilerle buluştu.

Kızıltepe'de “KUT’ÜL AMARE” Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Kültür ve Sosyal Belediyecilik kapsamında öğrencilere tiyatro beğenisini aşılayan Kızıltepe Belediyesi düzenlediği tiyatro etkinliğiyle öğrencilerin büyük beğenisini topladı

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesin sahnesinde, “Kut’ül Amare” tiyatro oyunu üç gün boyunca üç seans olarak sahnelenecek Tiyatro oyununun ilk seansı bugün öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Demet Sönmez ve M.Akif Yıldız tarafından yazılan, Toygun ATEŞ tarafından yönetilen Karşıyaka Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen, Kut Zaferini anlatan “Kut’ül Amare- Telgrafhane 1916” adlı tiyatro oyunu, öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

 

Oyunda, Osmanlı İmparatorluğu Ordusu’nun son zaferi, Çanakkale’den sonra kazandığı eşsiz zafer anlatılıyor;

1.Dünya savaşında Osmanlı Ordusu kıt imkanlarla iman gücü ile büyük mücadeleler vermiştir. İngiliz tümeninin 5’i general, 476’ sı subay, 13 309 askeriyle ile birlikte esir almıştır. İngilizler tarafından unutturulmaya çalıştırılan bu büyük zaferi 100. Yılında yeni nesile aktarmak, tiyatral bir anlatımla hafızalara kazınmasını sağlamaktır. Tarihe geçen bu savaş Kut’ül Amare olarak adlandırılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 22:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER