banner113

Kızıltepe’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Mardin Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MADAY-DER) öncülüğünde Kutlu Doğum Haftası etkiliğine ilişkin Mardin Kızıltepe Newroz alanında etkinlik düzenledi.

Kızıltepe’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftasına ilişkin Mardin MADAY-DER tarafından Kızıltepe Newroz alanında etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe DBP-HDP Mardin il ve Kızıltepe ilçe yöneticileri, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır ve Mardin bölge din adamları, MEYA-DER, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları, KURDİ-DER ve çok ve çok sayıda kişi katıldı. Kur-an’ı Kerim’den ayet okunması ile başlayan etkinlik okunan kasidelerle ve mevlitle devam etti.

 

Ardından kısa bir konuşma yapan Diyarbakır DTK üyesi Mehmet Ekrem Baran, İslam dininin gerçek anlamda hala anlaşılmadığına vugu yaparak Diyanet Bakanlığının da bu konuda gerekli çalışma yapmadığını söyledi. Hz. Muhammed’in hayatından çeşitli örneklerle İslam dinini ve halklar arasında yaşanması gereken hoşgörüyü açıklayan Baran “Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki bu bölgenin kadim halklarından bir tanesi de Kürt halkıdır. Kürt halkının varlığı asla inkâr edilmemelidir” dedi.

 

Baran’ın ardından konuşan Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay ise İslam dininin önemine ilişkin ayet ve hadislerle örnekler verdi. Konuşmasında farklı inançlara sahip halkların önemine de dikkat çeken Turgay, “Kim olursa olsun hangi halktan hangi inançtan olursa olsun bizler onlara saygı göstermeliyiz. İslam dini bizlere bunu demektedir. Ama ne yazık ki hala bazı kesimler İslam dini adı altında cinayetler katliamlar gerçekleştirerek İslam dinin kötülemektedir. Adalet gibisi hiçbir zaman olamaz.  Adaletli olmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmalarından etkinlik verieln mevlid yemeği ve çalınan erbane eşliğinde söylenen kasidelerle devam etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 19:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER