banner113

Kızıltepe'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kızıltepe'de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilciliği tarafından Kızıltepe ilçe Otogarı Miting Alanı’nda “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Kızıltepe ilçe Başkanı Burhan Aydın, AK Parti Kızıltepe ilçe Başkanı Murat Durgan, birçok STK temsilcisi ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
İlçe halkının etkinliğin yapılacağı saatten çok daha önce gelip alanda yerlerini aldıkları görülürken Ellerine tevhit bayrağı ve başlarında La ilahe illallah bandajını bağlayan grupların alana gelmesiyle coşkulu anlar yaşandı.
Sunuculuğunu İbrahim Bahadır’ın yaptığı etkinlik, Molla Rıdvan Erol’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlarken programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilcisi Nurettin Geşgin yaptı.
Katılımın yüksek olduğu “Kutlu Doğum” etkinliği Kızıltepe Ensar İlahi Gurubu ve Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın seslendirdiği ilahilerle devam etti.
“Said-i Kurdi’nin çocukları tevhit bayraklarıyla yeniden meydanlardadır”
Daha sonra etkinlikte bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, şu ifadelerde bulundu; “Selahaddin  Eyyubi’nin torunları Kürdistan’da yeni bir  sefer başlatmışlardır. Yüzyıla yakın Kemalist tuğyana geçit vermeyen Müslüman Kürt halkı Kürdistan’dan Kudüs’e, Kudüs’ten Şama, Kahire’ye, Bağdat’a ve İslam coğrafyalarının tüm başkentlerine yeni bir sefer başlatmıştır. Bu seferin öncüleri Müslüman Kürt halkıdır. Şeyh Said ve 47 dava arkadaşını Diyarbakır Dağ Kapı meydanında astılar. Ankara’ya sesleniyoruz. O yurdun çocukları tevhid bayraklarıyla yeniden meydanlardadır. Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’ye geçit vermeyen ve 29 yıl boyunca çeşitli sürgünlerle eziyet eden zihniyete sesleniyoruz. Said-i Kurdi’nin çocukları tevhit bayraklarıyla yeniden meydanlardadır. Saidlerin, Selahaddinlerin ve Hüseyinlerin torunları zihniyetinizi değiştirmek için Ankara yollarındadır.”
“Şeyh Said’i darağacına çıkartırlarken sandılar ki Said’ler bitecek”
Kılınç, konuşmasının devamında, “Kardeşlerim, bu tevhit bayrağını Kürdistan’da diktiniz. İnşallah bu bayrağı en yakın zamanda Ankara’nın göbeğine, meclise de dikeceksiniz. Zamanın firavunları Şeyh Said’i darağacına çıkartırlarken sandılar ki Said’ler bitecek, Bediüzzaman’ı Kürt coğrafyasından gönderirlerken sandılar ki bu tevhit nurunu Kürdistan’dan silecekler. Ama Saidler, Hüseyinler bitmedi. Her biriniz bir Said, bir Hüseyin, bir Selahaddin’siniz işte bunun ispatı her birinizin elinde o pak kanlarını feda ettikleri tevhit bayrakları dalgalanıyor.” dedi.
Daha sonra mevlithanlar Mehmet Sıdık Aydın ve Yahya Turan mevlid-i şerif okudu. Okunan mevlide halkın iştirak ettiği görülürken birçok kişinin de cezbeye gelerek kendinden geçtiği görüldü.
Mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Kızıltepe Büyük Boğaziye Mahallesi (Köyü) kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Programa diğer bir konuşmacısı olan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Mehmet Ali Ortaç ise şunları dile getirdi: “Peygamber efendimiz Hz Hasan ve Hüseyin’i şefkatle öperken bir bedevi O’na yönelerek; ‘Ya Resulullah biz de çocukları öpmek, onları kucağına almak çok ayıptır.’ dedi.  Resulullah (sav) ise ona dönerek ‘Allah merhameti kalbinizden çıkarmışsa ben yapayım’ dedi. Evet değerli Müslümanlar, Resulullah çok şefkatli ve merhametliydi.”
“Bizi yöneten liderlerin ilk önce Allah kul olmaları gerekir”
Ortaç Hz Muhammed’in ‘Eşsiz Bir Önder’ olduğunu ve bizlerin de O’nun izini süren liderlere ihtiyaç olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bize O’nun izini takip eden önderler lazımdır. Namaz kılmayan önderlerin hükmünü Müslümanlar olarak kabul etmememiz lazım. Bizi yöneten liderlerin ilk önce Allah kul olmaları gerekir. Kendi nefislerinin kölesi olanlar bize ne yol gösterebilirler. Bize doğru yolu göstermezler. Bizim Önderlerimiz Resulullah gibi dosdoğru, şefkatli ve halkının hizmetkârı olmalıdır. Resulullah veda hutbesinde kadınlar sizin için Allahın emanettir. Sizin namusunuzdur. Allahtan korkun ve onlara haksızlık etmeyin der. Kadınları namus olarak görenler ancak bizim için önder olurlar. Kadınlar kimsenin namusu değildir, diyenler bizlere önder olamazlar.”
Konuşmaların ardından sahne alan İkra Tiyatro Grubu ise Sahabe-i Kiram’dan Hz Bilal’in Müslüman olduktan sonra çektiği eziyetleri konu alan kısa bir tiyatro gösterimi sundu. Tiyatro gösterisinden sonra ise iki kız çocuk Resulullah’ın üzerine hazırladıkları şiirleri okudular.
Seslendirilen İlahilerin ardından Kızıltepe’de düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereye girenlere ödülleri takdim edildi.
Daha sonra, Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı salavat kampanyasında, Kızıltepe’de okunan Salavat, Hatim, Yasin, İhlas ve Ayet el Kûrsi sayıları açıklandı.
 Kızıltepe’de 77 milyon salavatı şerif, 1 milyon 531 bin 423 Kelimei Tevhid,281 bin 200 ihlas süresi, 12 bin 545 Yasin’i şerif, 12 bin 040 Tesbihat, 107 hatim 100 Ayet el Kürsi, 500 Fatiha süresi ile 1 adet Dalalei hayrat okundu.

Program Molla Mehmet Turan’ın yaptığı duayla sona erdi. (Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 13:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER