banner113

Kızıltepe’de Kurbanlık Satışlarına Yoğun İlgi

Kızıltepe’de kurbanlık satışlarından hem alıcı hem de satıcı memnun

Kızıltepe’de Kurbanlık Satışlarına Yoğun İlgi
Mübarek Kurban Bayramına 2 gün kala Mardin Kızıltepe’de hayvan pazarında kurban satışları hem satıcıların hem de müşterilerin yüzünü güldürüyor.

Mübarek Kurban Bayramında son 2 güne yaklaşılırken Kızıltepe hayvan pazarında hareketlilik doruğa ulaştı. Sabahın erken saatlerinden besiciler kurbanlıklarını satmak için pazara akın ederken, şehir merkezi ile köylerde ikamet eden vatandaşlar ise kurban almak için pazara akın ediyor.

Bazı vatandaşlar besledikleri kurbanlarını kendileri satarken bazıları ise komisyon aracılığıyla pazardaki esnaf aracılığıyla satıyor. Besiciler satıştan kurbanlık alan vatandaşlar ise fiyatlardan memnun olduğu görüldü.

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 3 bin ile 11 bin lira arası değişirken küçükbaş kurbanlıklar ise 400 ile bin 200 TL arası değişiyor.

Kurban için günde ortalama 10 küçükbaş hayvan sattığını belirten İsmail Can, “Ben küçükbaş hayvan satıcısıyım. Kurbanlıkları köyden alıp pazarda satıyorum. Müşterilerin getirdiği kurbanlıkları ise komisyonla satıyoruz. Küçükbaş kurbanlıkların çiftini bin 300 ile bin 400 TL arası satıyorum. Satışlarımız iyidir. Günde ortalama 9-10 tane satıyorum.” dedi

Büyükbaş hayvan satıcısı Faysal kılıç ise bu sene kurban satışlarının geçen seneye göre çok iyi olduğunu söyledi.

Sattığı tosunların fiyatının 5 ila 5 buçuk TL arası değiştiğini söyleyen İbrahim Derin ise “Satışlar iyidir Allaha çok şükür memnunuz.” dedi.

Satıcılardan İsmail Karaslan ise “Beslediği kurbanlık ineğini satmak için Dikmen köyünden geldim. 5 bin 5 yüz TL veriyorlar vermedim 6 bin TL istiyorum.” diye konuştu.

Fiyatların yüksek olmadığını belirten müşterilerden Mele Ali, “Kurban almak için pazara geldim. Kurbanlıkların fiyatı 500 ile bin 200 arası değişiyordu ben 5 yüz 80 TL ye bir koç aldım. Fiyatlar iyidir.” diye konuştu.

İki tane kurban aldığını söyleyen Suriyeli mülteci Muhammed Said Cuma ise, 3 yıl önce Suriye’den geldim. Suriye’de de her yıl kurban kesiyordum. 3 yıldır buradayım her sene kesiyorum. Mübarek Kurban Bayramı nedeniyle 2 tane kurban aldım. Birini kendime diğerini de kardeşime aldım. İkisini bin TL ye aldım. Fiyatlar baya uygundu.” şeklinde konuştu.

Fiyatların yüksek olduğu için kurban almadığını söyleyen Zehra Göçmen, “Dikmen köyünden kurbanlık almak için geldim ama fiyatlar yüksek olduğu için almadım.” dedi

“Allah için kesilen kurban göze gelmemesi gerekir”

Allah için olduktan sonra kurban fiyatının ehemmiyetinin olmadığına dikkat çeken müşterilerden Yoksıli Damar, “Bu yıl geçen yıla göre fiyatlar uygundu Kurban için 9 yüz TL ye bir koç aldım. 45 kilo et verecek dediler. Fiyatı hiç önemli değildir yıl boyunca o kadar masraf yapıyoruz yılda bir Allah için bir kurban kesmek çok değildir. Gözümüze gelmemesi gerekir.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2015, 20:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER