banner113

Kızıltepe'de Kaldırım işgali yapan esnaf uyarıldı

Yıllardır bir çözüme kavuşturamayan kaldırım işgali Belediye zabıtalarının uyarısı ile çözüme kavuşamaması üzerine cezai işlem kararı alındı.

 Kızıltepe'de Kaldırım işgali yapan esnaf uyarıldı

Kızıltepe Belediye başkanlığından yapılan basın bülteninde uyarılan esnafların kararlara uymaması durumunda cezai işleme tabi tutulacakları belirtilerek şu açıklamaya yer verildi:

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde esnafın işgal ettiği yaya kaldırımlarını boşalttı. Şehir merkezinde yayaların kullanımında bulunan kaldırımlara eşya koyarak işgal eden esnafa yönelik tedbirler almaya devam eden Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kiraz kavşağından Mardin cad, 2. Cad, 3.cad  4.cad, urfa cad ve Mardin minibüs durağı  eski kasaplar  çarşısına kadar dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulundu.

 

Çalışmalara ilişkin kısa bir açıklama yapan Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Ası,   “Kaldırım işgali yüzünden vatandaşlarımız rahat bir şekilde kaldırımda yürüyemiyor. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız ve engelli yurttaşlarımız kaldırım işgalinden dolayı tehlikeli bir şekilde caddeleri kullanmak zorunda kalıyor. Bundan sonra kesinlikle kaldırım işgaline müsaade edilmeyecektir. Bütün esnaflarımızı tek tek dolaşarak kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyarıda bulunduk. Esnaflarımızdan ricamız bu konuda bize yardımcı olmalarıdır. Çünkü o işgal ettikleri kaldırımlarda onların anne babaları, çocukları, akrabaları yürümeye çalışıyor. Bundan sonra kaldırım işgali yapan esnaflara cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 01:14

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER