Kızıltepe’de İstihdama Yönelik Gümüş Telkari Kursu Veriliyor

Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde yetim çocuklara yönelik yürütülen Samimiyet Projesi kapsamında öğrencilere gümüş telkari kursu veriliyor.

Kızıltepe’de İstihdama Yönelik Gümüş Telkari Kursu Veriliyor
Daha önce Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından babaları vefat eden yetim çocuklara yönelik hayata geçirilen Samimiyet Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞ-KUR işbirliğiyle 15 öğrenciye gümüş telkari kursu veriliyor.
Samimiyet öğrencileri bu vesileyle hem meslek sahibi olacak hem de ürettikleri ürünlerin satışı yapılıp kendilerine gelir desteği sağlanacak.
Verilen eğitim ile ilgili açıklamada bulunan gümüş telkari kursu eğitmeni Sedat Acay, “ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gümüş telkari kursunu veriyoruz. Buradaki kursumuzun amacı öğrencilerimize bu mesleği öğretmek ve geleceğe dair onlara bir meslek sağlamaktır. Kursumuz İŞ-KUR işbirliğiyle açılmış her öğrencimize günlük 20 TL cep harçlığı verilmektedir. Öğrencilerimizin çoğu ‘Samimiyet’ aileleri öğrencileridir. Aynı zamanda Kızıltepe Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş, her öğrencimize 5 şer yüz lira gümüş telkinlik malzemesi desteğinde bulunarak, burada daha rahat işleme yapabilmemiz gümüş sıkıntısı çekmememiz için ayrıca bir destek sağlamış bulunmakta.” diye belirtti.
Kursun bitiminde, ailesine maddi bir katkı sunmak için her öğrencinin kendi evinde bir atölye kurabileceğine vurgu yapan Acay, “ 15 tane kursiyerimiz var. Hepsini eşit şartlarda eğitmeye çalışıyoruz. Kursumuz yaklaşık 6 ay sürecek. Hafta içi günlerde 7 saat kurs veriyoruz. Tabi bu kursun süresiyle bağlantılı kalmayacağız. İnşallah Kaymakamımızın verdiği destekle birlikte, her öğrencimiz kurs sonunda minimum seviyede en azından kendi evinde küçük bir atölye kurup evine az da olsa maddi anlamda bir destek sağlayabilecek duruma gelecektir.” ifadelerine yer verdi.
Atölyede üretilen malzemeler bir mağazada satışı yapıldıktan sonra, parasının öğrencilere verildiğini dile getiren Acay, “Burada ürettiğimiz ürünleri, Kaymakamımızın bir alışveriş merkezinde açmış olduğu mağazada satışa sunmaktayız. Aynı zamanda Mardin’in bir kültür şehri ve turizm açısından da zengin olduğu için, Mardin’deki gümüş dükkanlarına da toptan satış yapabiliyoruz. Bu satılan malzemeler ise burada çalışan öğrencilerimize para olarak geri dönmekte, kendi ailelerine maddi imkan sağlamaktadır.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 13:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER