banner113

Kızıltepe’de HDP Mardin Miletvekili Adayları Tanıtıldı

Mardin Kızıltepe ilçesinde yapılan aday tanıtım etkinliğine katılan HDP Mardin Milletvekili adayları, özgürlük meydanında yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı.

Kızıltepe’de HDP Mardin Miletvekili Adayları Tanıtıldı

HDP Mardin Milletvekili adayları Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan, Enise Çoban Güneyli ile Nurullah Görhan'ı Kızıltepe ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi. Özgürlük meydanında bir araya gelen yüzlerce yurttaş çekilen halayların ardından adaylar tanıtıldı. Burada konuşan HDP Mardin Milletvekili adayı Erol Dora,”Bugün Mezopotamya da, Kızıltepe’den, tüm Türkiye haklarına Ortadoğu haklarına 8 Hazıran da yeni bir demokratik yaşam ve eşitlik, özgürlük vaat ediyoruz. Bugün binlerce insanımız cezaevlerindedir. Onların vermiş oldukları siyasi ve demokratik mücadeleleri sonucunda bugün biz burada konuşabiliyoruz. Öncelikle bütün Türkiye ve Ortadoğu haklarına Demokratik ulus paradigma doğrultusunda yeni bir yaşam açan Sayın Öcalan’ı buradan selamlıyoruz. Mezopotamya’da doğan bu güneş 8 Hazirandan sonra bütün Türkiye’yi ısıtacaktır. Bu kadın özgürlükçü mücadele Başta Rojava olmak üzere Şengal’de ve bütün orta doğuyu ısıtacaktır. dedi.

Ardından konuşan HDP Mardin Milletvekilli adayı Gülser Yıldırım, Bakıyoruz ki 1 Arap 1 Kürt 1 Süryani 1 Mıhalmi ve halkımızın tüm renkleri Önderliğin felsefesi ve HDP’ nin rengi ile temsiliyetini Mardin’ de görüyor. HDP modeli Mardin renklerinde ifadesini bulacaktır. Mardin halkı bu modeli taçlandırıp tüm Türkiye’ ye hediye edecektir. Biz Kızıltepe’ de AKP’ yi barajın altında bırakmalıyız. Çünkü AKP İŞİD’ in temsiliyetidir. Gerek yaptığı iş birlikleri gerekse bölgemizde Ağrı’ da ve Mardin’ de yapmaya çalıştığı provokasyonlardan dolayı onu buradan silip barajın altında bırakmalıyız. Botan halkı, Mardin halkı olarak bilmeliyiz ki; AKP’ ye giden her oy annelerin gözyaşı, gençlerin katledilmesi, kanın akması, savaş, inkâr demektir. Oysa HDP’ ye verilen her bir oy Önderliğin, barışın, huzurun, demokrasinin, çözüm sürecinin güçlenmesi demektir. Bu vazife tarihidir ve yükü hepimizin omuzlarındadır. İnanıyoruz ki halkımız Erdoğan ve ekibine en güçlü cevabı verecektir. Kobanê’ de YPJ, Şengal’ de YJA Star, bugünde tüm alanlarda Kürt Kadınları öncülük eden güç konumundadır. Buda Önderliğimizin çizdiği felsefe sayesindedir. Bu felsefeyi yaratan Sayın Abdullah Öcalan’ a binlerce selam yolluyorum. Nasıl ki; Kobanê’ de DAİŞ çetesi ve destekçileri yenilgiye uğratıldıysa burada da AKP rejimi yenilgiye uğratılmalıdır. Yaşasın Eşitlik, Yaşasın Onurlu Yaşam, Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Halkların Kardeşliği ve tüm bu kutsal değerleri felsefesinde barındıran kişi olarak Yaşasın Başkan APO. dedi.

Konuşmaların ardından esnafı ziyaret eden HDP Mardin Milletvekili adayları,Kızıltepe HDP ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 09:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER