banner113

Kızıltepe'de “Hayata Destek Noktası” vatandaşlara kapılarını açtı!

İnsani yardım kuruluşu Hayata Destek, bireysel koruma ve vaka takibi çalışmaları yürüttüğü Hayata Destek Noktalarına, Mardin’de bir yenisini daha ekledi.

Kızıltepe'de  “Hayata Destek Noktası” vatandaşlara kapılarını açtı!


Dernek 5 Ekim Perşembe günü, Suriyeli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Mardin’deki Kızıltepe Hayata Destek Noktası’nın açılışını yaptı. Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, kamu yetkilileri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katıldığı törende, Hayata Destek Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu da hazır bulundu. Merkezin, Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım kuruluşu tarafından finanse edilen faaliyetlerini, Diyarbakır-Mardin Saha Koordinatörü Rukiye Dağhan Çetin yönetimindeki 15 kişilik uzman ekiple sürdüreceği açıklandı.

Törende söz alan Hayata Destek Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu, “Mardin’de, 14 bin Suriyeliye kışlık yardım ulaştırarak başladığımız insani yardım faaliyetlerine, artık Kızıltepe Hayata Destek Noktamızda devam ediyor, Suriyeli nüfus içerisindeki en kırılgan kesime bireysel koruma faaliyetleriyle destek sağlıyoruz. Mardin temsilciliğimizin koordinasyonunda yürüttüğümüz bir diğer önemli etkinlik ise Yeşilli Kaymakamlığı himayesinde yürütülen, kadın istihdamı odaklı geçim kaynağını destekleme projesi. Ayrıca Ekim ayı itibarıyla hayata geçireceğimiz kısa dönemli yardım projesinde, yıl sonuna kadar Mardin bölgesinde bulunan 350 anneye, yeni doğan bebeklerinin temel ihtiyaçlarını içeren bebek bakım setlerini dağıtarak hayata destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Hayata Destek’in bireysel koruma çalışmalarında başlıca önceliği, Suriyeli nüfusu Türkiye’deki yükümlülükleri ve yararlanabilecekleri kamu hizmetleri hakkında bilgilendirmek. Hayata Destek Noktalarında; sağlık, eğitim, yasal süreçler ve benzeri alanlarda sunulan hizmetlere erişimlerinde, ihtiyaç duyan sığınmacı ve mültecilere eşlik ediliyor, ulaşım desteği, tercümanlık hizmeti sunuluyor. Gerekli durumlarda bireyler ilgili kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönlendirilerek, hizmete erişim sürecinin takibi yapılıyor.

 

Hayata Destek, 2012 yılından bu yana yürüttüğü Mülteci Destek Programı kapsamındaki koruma temelli çalışmalarına, bu sene itibarıyla bireysel koruma ekiplerini genişleterek devam ediyor. Türkiye’nin 8 ilinde, sığınmacı ve mültecilere yönelik yürütülen bireysel koruma çalışmaları, bu yıl hizmete açılan 9 Hayata Destek Noktası’nın koordinasyonunda, ihtiyaçlara dair yerinden takip yapılarak sürdürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 15:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER