banner113

Kızıltepe’de Güneş Enerjili Şarj Bank Kuruldu

Kızıltepe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda güneş enerjili şarj bankları kuruldu.

           Kızıltepe’de Güneş Enerjili Şarj Bank Kuruldu

Kızıltepe Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların hem oturup dinlenebileceği hem de telefon, tablet gibi elektronik aletlerini şarj edebileceği güneş enerjisiyle çalışan şarj bank yerleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda 5 farklı noktaya yerleştirilen güneş enerjili şarj banklar, güneşten aldığı enerjiyi depolayarak gece gündüz şarj imkanı sağlamaktadır. Aynı zamanda WİFİ hizmeti de vermektedir.

 

Coğrafya olarak sıcak bir bölgede yaşıyoruz bunu değerlendirelim istedik diyen Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ: “Yenilenebilir bir enerji olan güneş enerjisinden bu yönde faydalanmak istedik. Zaman zaman herkesin telefona çok acil ihtiyacı oluyor. Bunun için şarj aleti bulmanız lazım, bununla birlikte elektrik prizi bulmanız lazım. Tüm bunları bir arada bulmak dışarıda mümkün olmayabiliyor. 5 farklı noktaya kurduğumuz güneş enerjili şarj banklarıyla vatandaşlarımıza bu imkanı sunmak istedik.” dedi.

Acil ve olağanüstü durumlarda hızlı ve kolay şarj imkanı sunan ve enerjisini güneşten alan şarj istasyonları yerleştirdiklerini belirten ODABAŞ “Güneş panelli şarj istasyonlarıyla telefon, tablet, fotoğraf makinesi ve elektronik eşyalar şarj edilirken, özellikle afet durumlarında enerji doğal yollar ile elde edildiğinden hiçbir sorun yaşanmadan şarj ihtiyacı karşılanabilecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 17:58

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER