Kızıltepe’de FETÖ soruşturmasında 5 tutuklama daha

Kızltepe’de FETÖ/PDY'nin finans kaynağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 5’i tutuklandı.

  Kızıltepe’de FETÖ soruşturmasında 5 tutuklama daha
 Aynı soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 7'ye yükseldi.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 7'ye yükseldi.

Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans kaynağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 2’si daha önce çıkarıldığı mahkemede tarafından tutuklanmıştı. Bugün hakim karşısına çıkan diğer 6 zanlıdan 5 kişi tutuklanırken 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kızıltepe Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin finans kaynağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi arasında bulunan ve Kızıltepe'de faaliyet yürütüp, OHAL kapsamında kapatılan KASGİAD dernek başkanı S.K. ile Eğitimi Sevenler Derneği Başkanı Ö.F.K. daha önce tutuklanmıştı.

 

Soruşturmanın devamında ise FETÖ/PDY'ye üye olduğu ve finansal destek sağladığı yönünde haklarında kuvvetli şüphe bulunan FETÖ ile iltisaklı dernek üyeleri ve bir alışveriş merkezinin sahipleri, ortakları ve bu firma ile iltisaklı olan diğer 6 şahıs bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

 

Mahkeme sonucunda M.S.S. (eski KASGİAD   başkanı), M.Ş.S, M.M.S, M.S ile F.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.S.S. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Ayrıca aynı soruşturma kapsamında yapılan gözaltılar sırasında alışveriş merkezinde yapılan arama ve idari kontrollerde ise Kaçak elektrik kullanıldığı gerekçesiyle AVM'ye 60 bin TL para cezası ile Tarihi geçmiş ürün ve hijyen koşullarından dolayı da 15 bin TL para cezası verildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 10:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER