banner113

Kızıltepe’de Esnaf Satıştan Halk İse Fiyatlardan Memnun

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bayramın yaklaşmasıyla birlikte halkı bayram alışverişi telaşı sardı.

Kızıltepe’de Esnaf Satıştan Halk İse Fiyatlardan Memnun
Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi sebebiyle gündüzleri aşırı sıcaktan dolayı dışarı çıkamayan halk iftarını açtıktan sonra çocuklarıyla beraber bayram alışverişine çıkıyor. Her sene olduğu gibi dört gözle bayramı bekleyen esnafın ise satıştan memnun oldukları gözlenirken vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduklarını söyledi.
Çarşı merkezinde bulunan eski kasaplar çarşısı, kapalı çarşı ile kunduracılar pasajı esnafı bayram alışverişi için gece geç saatlere kadar açık kalıyor.
Ramazan ayının bereketiyle satışlarının iyi olduğunu söyleyen giyimci esnafından Şeyhmus Ertaş, “Sabah saat 09.00- 09.30 arası işyerimizi açıyoruz gece saat 12- 01’e kadar açığız. Mübarek Ramazan ayı bereketiyle satışlar iyi gidiyor. Bütün esnafların üzerinde hissediliyor. Çok şükür satıştan memnunuz.  Genellikle gündüzleri vatandaşlar oruçlu olduğu için gece serinliğinde alışveriş yapıyor.” dedi.
33 yıllık esnaf olan Abdülkerim Akgüç ise, “33 yıldır ayakkabıcılık mesleğini icra ediyorum. Gündüz havalar çok sıcak vatandaşlar oruçlu oldukları için kimse fazla dışarıya çıkamıyor. Akşam iftarlarını açtıktan sonra havalar da serinliyor. Bayram alışverişine çıkıyorlar. Allah’a şükür satışlarda kıpırdama var. Ayakkabı fiyatlarında değişiklik yok, fiyatlar 5 seneki gibi aynıdır. Ayakkabı fiyatları 50-60-80-100 liraya kadar değişiyor, herkesin bütçesine göre ayakkabı vardır, fiyatlar uygundur.” diye konuştu.
Müşterilerden Mustafa Bozdağ, “Gündüzleri çok sıcak olduğu için gece ailemizle beraber alışveriş yapmaya çıktık. Giyim ihtiyacımızı karşıladık. Şimdi de ayakkabı almaya geldik. Çocuklar ayakkabı beğeniyor. Fiyatlar geçen seneye göre uygun bütçemizi zorlamıyor.” ifadelerini kullandı.
Müşterilerden Ali çiftçi ise, “Gündüz çalıştığımız için gece alışverişe çıkıyoruz. Çocuklara elbise beğendiriyoruz. 3 çocuğuma aldım 2 taneye bakıyoruz.” dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 01:32

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
erzan tesisat
erzan tesisat - 9 yıl Önce

21 senedir esnafım bu sene gibi. bir kiriz görmedim buna resmen gizli kriz denir. Allah hepimiizin sonunu hayır etsin bayram sadece elbise ve şeker satana yaradı gerçekten yine de Allaha şükür olsun durumum iyi olmayanlara ne olacak Allah bilir. bu meseleler kopnuşmakla bitmez mücadele etmek lazım..

SIRADAKİ HABER