banner113

Kızıltepe’de “DUR” İhtarına Uymayan Bir Kişi Öldürüldü

Gece saatlerinde yaşanan patlamadan sonra polisin 'dur' ihtarına uymadığı belirtilen 16 yaşındaki bir genç vurularak öldürüldü.

Kızıltepe’de “DUR” İhtarına Uymayan Bir Kişi Öldürüldü
Kızıltepe’de dün akşam meydana gelen patlamadan sonra olay mahalline yakın bir yerde polislerin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmak isteyen bir araca ateş etmesi sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti.

İlçenin ipek yolu Seyda Camii yakınlarında dün akşam meydana gelen ve aralarında polis ile vatandaşında bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı patlamanın ardından çevrede çalışma başlatan polis, olay yakınlarında 'Dur' ihtarına uymadığı ve polis noktasından kaçmak istediği belirtilen bir araca ateş açması sonucu araçta bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, olaydan sonra tarihi İpekyolu üzerinde oluşturulan arama noktasına yaklaşan sivil bir araç, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmak istedi. Polisler tarafından açılan ateşte araçtaki 16 yaşındaki Mazlum Turan aldığı kurşunlarla ağır yaralandı. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan Turan yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Hastaneye gelen yakınları ise, Mazlum Turan’ın canlı tavuk satışı yaptığı ve ehliyetsiz araç kullandıkları için polisten kaçtığı iddiasında bulundular.

Mazlum Turan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır’a gönderildiği belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 00:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER