Kızıltepe'de Dünya Mustazafları Haftası İçin Basın Açıklaması Yapıldı

Her yıl 16—23 Mart tarihleri arasında ‘Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, müstekbirlerin mustazaflara yaptıklara zulümlerine dikkat çekildi.

Kızıltepe'de Dünya Mustazafları Haftası İçin Basın Açıklaması Yapıldı
Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan özgürlük meydanında yapılan kitlesel basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri STK temsilcileri ile Kızıltepe halkı katıldı.
Okunan Kuranı Kerim tilavetinden sonra basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi adına Araştırmacı Yazar Mahmut Kılınç okudu.
Kılınç, tüm dünya Müslümanlarını selamlayarak yaptığı açıklamada, “Malumunuz olduğu gibi, başta İslam coğrafyası olmak üzere yeryüzünün her yerinde, mazlum ve mustazafların uğradıkları her türlü haksızlığa, zulme, zorbalığa ve katliamlara dikkat çekmek amacıyla; Mustazaflar cemiyeti tarafından her yıl 16—23 Mart tarihleri ‘Dünya Mustazaflar Haftası’ olarak ilan edilmiştir” dedi.
"Halepçe'yi selamlıyoruz"
Kılınç İslam beldelerinde İslami mücadele verenlere selam gönderdikten sonra, " 16 Mart 1988 tarihinde büyük şeytan ABD nin yerli işbirlikçisi Sadam tarafından Halepçe’de kimyasal silahlarla katledilen mazlum ümmetin Mustazaf yetimleri olan 5 bin Müslüman Kürd şehitlerini selamlıyor ve rahmetle anıyoruz. Tüm hayatını İslami mücadele ile geçirip 29 yılını zindan ve sürgünlerde mücadelesine ara vermeden devam eden Üstad Bedi uzzaman Said Nursi ve yine ömrünü Mustazafların ve kutsal Kudüs’ün kurtuluşuna adayan Şehid Şeyh Ahmet Yasin’i rahmetle anıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
" Haçlı ittifakı Müslümanlardan devşirdikleri ile yarım kalmış hesaplarını tamamlıyorlar "
Bugün tüm İslam coğrafyasında 21. Yüzyılın Kerbelasının yaşandığına dikkat çeken Kılınç, “Güçlünün bir haklılığa, bir yasaya veya bir kurala ihtiyacı yoktur.  Gücü olan,  gücü namlunun ucunda gören kendisine gerekli tüm kuralları koyabilmektedir.  İnsanlığı esir almak isteyen emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri yüzyılardan beri zülüm ve ölüm yağdırıyor mazlum ve mustazaf halkların üzerine.  Eskiden tarih kitaplarından, Haçlıların ve Moğolların Müslümanları nasıl katlettiklerini, nasıl doğradıklarını yaptıkları vahşetleri okuyup dururduk. Fakat bugünün Modern haçlı ittifakı tüm İslam coğrafyasında Selahadinin takipçileri ile yarım kalmış hesaplarını tamamlamak için bizden devşirdikleri Sadmaları, Kadafileri, Esedleri, Sisileri üzerimize saldırtıp aynı katliamları onların eliyle yapıyorlar. Suriye'de,  Irak'ta, Afganîstan'da, Kurdistan'da, Filistinde, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da 21. Yüzyılın Kerbelası yaşanıyor.” Diye belirtti.
Yaşlı, genç, kadın ve çocukların bugün toplu kıyımdan geçirildiğini belirten Kılınç, “Acaba bu güne kadar kim daha fazla Müslüman katletti? İnsan hakları, barış, özgürlük ve demokrasi adına topraklarımızı işgal ediyorlar,  katliam ve soykırımlar yapıyorlar,  İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde günde en az yüz masum kadın, çocuk, genç yaşlı toplu kıyımdan geçiriliyor.  Bunlar özgürlük, demokrasi, insan hakları, eşitlik, barış, huzur getirme yalanlarıyla işleniyor. Evet, Emperyalist güçlerin bugüne kadar işgal ettikleri topraklara kan, gözyaşı, açlık ve sefaletten başka hiçbir şey getirmedi. Bazen Habil olduk Kabillere karşı, bazen İbrahim olduk Nemrutlara karşı, bazen Musa olduk Firavunlara karşı... Ve Yasinlerimiz bazen Habibi Neccar oldu Şehir eşkiyası ve sokak çetelerine karşı. Ey zalimler, Firavunlar, Nemrutlar, Esadlar ve Sisiler! Diktatör Arap Kralları!  Tüm çocuklarımızı Nil`e atsanız da Rabbimiz karşınıza bir Musa çıkaracaktır, Yusufları kuyuya atsanız da, Yusuflar Mısır`ın azizi olacaktır. İbrahimlerimizi Ateşlere atsanız da İbrahimler baltalarıyla putlarınızı kırmaktan vazgeçmeyecektir. İbrahimler, Musalar ve Yusuflar zulüm saraylarınızı başınıza yıkacaktır. Ve O günler yakındır.” Şeklinde açıklamada bulundu.
Kılınç açıklamanın devamında dünya mustazaflarının yegâne ümidi Selahaddini Eyyubinin torunlarının olduğunu söyleyerek, "Küresel emperyalizme karşı Aranızdaki çekişme ve tartışmaları bir kenara bırakın. Sakın ha sakın ferdi duygularla hareket etmeyin, şahsi hesaplar peşinde koşmayın.  Çünkü dünya mustazaflarının yegâne ümidi Selahaddinin torunları sizlersiniz. Bu Umutları heba etmeyin. Evet Tarihin Selahaddini yönü coğorafyamıza bakmıştır. Müslüman Kürt halkı eskinin eskimeyen kadim değerleriyle, tarihin ve coğrafyanın doğal yürüyüşüne başlamıştır. Irkçı emeler düşmanlıklar, tarihin çöplüğüne gömülecektir. Müslüman halklar sadece laik alışkanlıkları değil, Batılı tüm paradigmaları ve batılı ideoloji biçimlerini birlikte çöpe atacaktır. . Çünkü İslam, Müslümanların varlık ve bekasının hem özü hem de sigortasıdır. Müslümanlar tarihte, bu misyonla şeref ve asalet sahibi olmuşlar.”  Şeklinde açıklamasını sürdürdü.
Kılınç açıklamasının sonunda dünya müstekbirlerine seslenerek,“Dost düşman herkes bilsinki, Dünyanın her yerinde olduğu gibi Kürdistan’daki Mustazaflar da şarkın sevgili sultanı Selahaddin’den yarım kalmış tarihsel seferin devamı için kararlı ve cesur adımlarla kutlu yoluna devam edecektir. Hiçbir şiddet eylemi, şantaj ve tehdit Müslümanların İslami çalışmalarının akışını değiştiremez, bu akışı durdurur ya da yavaşlatır gibi göründüğü noktada hizmetler hızlanır. Eğer bugün müslümanlar zülüm ve vahşete sabırla katlanıyorsa yeri geldiğinde inatçı bir imanla zulme karşı dimdik duracağından kimsenin şüphesi olmasın. Ve tüm Dünya Mustekbirlerine sesleniyoruz   'Ey zalimler, bizi öldürebilirsiniz ama yenemezsiniz, çünkü biz sizin o çok korktuğunuz ölümü seviyoruz, çünkü ölümü de hayatı da yaratan Allah’a inanıyoruz. Bunu siz asla anlayamazsınız" ifadelerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 20:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER