banner113

Kızıltepe'de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Diş Hekimleri gününü kutladı.

Kızıltepe'de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

21-27 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeni ile Mardin  Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Opr.Dr. Fuat KARAKUŞ ve İdari Hizmetler Başkanı Uz.Dr.Murat SİNANOĞLU ile beraber  Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini ziyaret ederek karanfille kutladı.

Genel sekreter  Opr.Dr. Fuat KARAKUŞ ziyarette Hastane idaresinden yapaılan sağlık hizmetlerinden ve bina tadilatı ile ilgili bilgi aldı.Çevre düzenlemesi,kamelya ve bank yapılması hakkında talimatlar verdi.Bütün diş hekimleri ve personele karanfil vererek hem haftalarını hem de günlerini kutlayan KARAKUŞ, ayrıca bekleme salonlarında ve polikliniklerdeki hastalara da karanfil vererek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Mardin  Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Opr.Dr. Fuat KARAKUŞ;Sağlık Kişinin ruhsalve bedensel yönden tam bir iyilik hali içinde olmasıdır,Özellikle her yaştan kişinin yaşadığı ağız diş ve dişeti rahatsızlıkları birçok hastalığın belirtisi olabilir. Kişide mevcut olan diş ve dişeti hastalıkları sindirim sistemi solunum sistemi hatalıklarına, kalp kapak hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden ağız ve diş sağlığı bakımı, bireylere çok küçük yaşlarda aile ve toplumsal çevrede verilir.

  Sağlıklı bir ağızdiş dişetine sahip mutlu bireyler olarak yaşamamızda, toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulmasında özveri ile çalışan tüm diş hekimlerimizin “22 Kasım Diş Hekimleri Günü”nü kutlar,saygılar sunarım"dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 00:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER