banner113

Kızıltepe'de Dengbejler Gecesi düzenlendi

Kızıltepe Belediyesi Kültür Komisyonu'nun Kürt dili ve kültürüne büyük katkıları olan yazar, şair ve dengbêjleri anma etkinliklerinin startını "Dengbêjlerin Gecesi" ile verdi.

 Kızıltepe'de  Dengbejler Gecesi düzenlendi

 Kızıltepe Belediyesi Kültür Komisyonu, Kürt dili ve kültürüne büyük katkılarda bulunmuş yazar, şair ve dengbêjler için Özgürlük Meydanı'nda bir hafta boyunca etkinlikler düzenleyecek. Etkinliklerin startı "Dengbejlerin Gecesi" ile verildi. Etkinliğe, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Ömer Turgay, Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp, Kızıltepe Belediye Başkan yardımcıları Leyla Salman ve Burhan Kurhan, belediye meclis üyeleri, Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği, MADAY-DER Mardin ve Kızıltepe temsilcilikleri ve yüzlerce yurttaş katıldı.

"Dengbêjler Gecesi"ne Mala Dengbêja (Dicle-Fırat Kültür Merkezi), Dengbêj Mehemedî Dêriki, İbrahimê Pirikî, Hesenê Şilbî ve Abdulkerimê Şemo katıldı. Dengbêjler eski destan ve meşhur klamlar seslendirdi.

Dengbêjlerin iki saat boyunca söylediği eski destan ve klamlarla program sona erdi. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerle, Feqiyê Teyran, Melayê Cizîrî, Ehmedê Xanî, Saîdê Kurdî (Nursî), Celaded Elî Bedîrxan, Cegerxwîn, Osman Sebrî ve Ereb Şemo anlatılacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER