banner113

Kızıltepe’de Darbeciler Tarafından Katledilenler İçin Mevlit Okutuldu

Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde darbeciler tarafından katledilen insanlar için mevlit okutuldu.

Kızıltepe’de Darbeciler Tarafından Katledilenler İçin Mevlit Okutuldu

Kızıltepe AK Parti ilçe teşkilatı önünde 15 Temmuz darbe girişiminde darbeciler tarafından katledilen insanlar için mevlit programı düzenlendi.

Halkın yoğun katılım gösterdiği program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde Mevlid-i Şerif okundu.

Programda AK Parti ilçe Başkanı Faruk Kılıç, il Başkanı Mehmet Ali Dündar, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda 15 Temmuz darbe girişiminin ümmetin birliğini sağladığına vurgu yapıldı.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber” “FETO'ya idam” “Dik dur eğilme ümmet seninle” sloganları attılar.

“Darbe teşebbüsü halkın ve ümmetin birliğini sağlamıştır”

Müslüman Anadolu halkının darbe girişimine karşı kıyama kalktığını belirten AK Parti ilçe Başkanı Faruk Kılıç, “15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü halkın ümmetin birliğini sağlamıştır. Müslüman Anadolu halkı hep birlikte kıyam etmiştir. Halkın kıyamı karşısında darbecilerin teknolojileri çökmüş, silahları susmuş, gidecek yol bulamamışlardı.” dedi.

“Darbenin gerçekleşememesi Allah’ın ümmete ve bu bölge insanına bir lütfudur”

Özellikle bölge halkına bir mesaj vermek istediğini söyleyen Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, “O gafiller, alçaklar, hainler, casuslar, satılmışlar o gece muvaffak olsalardı bu bölgenin hali ne olurdu? Eski sıkıyönetim dönemini hatırlayın, eğer o cuntacılar muvaffak olsalardı en çok ıstırabı bu bölge çekecekti. Buradaki cadde ve yollar kapalı, spor salonları işkence yerleri olacaktı. Diyarbakır cezaevi ikinci kez yaşatılır hale gelecekti. Darbenin gerçekleşmemesi ümmet-i Muhammed’in duasıyla zaferle sonuçlanması ümmete ve bölge insanına yüce Allah’ın bir lütfudur.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz gecesinde hepimizin geleceği karartılmak istendi”

AK Parti İl başkanı Mehmet Ali Dündar ise “15 Temmuz gecesi bu ülkede karanlık bulutlar gökyüzünde görüldü. Birileri bu ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştı. Sahte bir imamın müritleriyle birlikte organize ettiği darbe girişimi sizlerin geleceğine varlığına büyük bir tehdit oluşturdu. Sadece bir insan hedef alınarak hepimizin geleceği karartılmak istendi.” diye konuştu.

‘Darbeye, darbecilere hayır’ diyerek darbecilere geçit vermeyen tüm halkı selamladığını belirten AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Tüm kırgınlıkları farklı düşünceleri bir kenara bırakarak Türk demeden, Kürt demeden, Arap demeden kol kola girerek bu meydanları doldurduğunuz için sizlere minnettarım. Sizler o karanlık 15 Temmuz gecesini sokakları kana bulayan darbeciler karşısında meydanları cesaretinizle ve dik duruşunuzla aydınlatırken bizler de meclis çatısı altında darbecilerin F 16’ların attıkları bombalar altında ülkemizdeki demokrasi ışığının sönmemesi için mücadelemizi vermekteydik. Hep birlikte bir desten yazdık.” (Mehmet Aslan -İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 23:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER