banner113

Kızıltepe'de Çok amaçlı Caminin Temeli Dualarla Atıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde müştemilatında taziye evi ile yatılı erkek Kur’an kursunun da olacağı çok amaçlı caminin temeli, dualarla atıldı.

Kızıltepe'de Çok amaçlı Caminin Temeli Dualarla Atıldı
Mardin’in Kızıltepe ilçesi Medya Mahallesi'nde Kızıltepe Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılacak olan cami, Kur’an kursu ve taziye evinin temeli atıldı.

Alt katta erkek ve bayan taziye evi, yemekhane, kız Kur’an kursu, 2’inci katında ise yaklaşık bin kişinin ibadet edebileceği caminin yan tarafında da erkek Kur’an kursu ile lojman yapılacak.

Temel atma törenine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Topal, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Muhammed Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma törenin ardından açıklamada bulunan Odabaş “Medya Mahallesi'nde devlet vatandaş işbirliğiyle bir hayırseverimizin arsasını bağışladığı yere camimizi yapmak için temelimizi attık. Hayırsever vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. Burada yapılacak cami, taziye evi, bayan taziye evi Kur’an kursu hepsi bir arada çok güzel bir kompleks olacak. Demirlerini bağlamışlar. Bugün biz belediye olarak 50 kamyona yakın göndereceğimiz betonla temelini atmış olduk. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, İnşallah Allah hayırlara vesile eder. En kısa sürede bitirildiğini görüp inşallah ibadete açmak da bize nasip olur.” temennisinde bulundu.

Temel atma töreninin ardından Berçem Mahallesi'nde yapılan Dunaysır camisini ziyaret eden Odabaş, caminin yan tarafında yapımına başlanan 5 katlı taziye evi ile yatılı erkek Kur’an kursunda incelemelerde bulundu. İnşaatı devam Kuran kursu ve taziye evi için imamdan bilgi alan Odabaş, zemin katın demir ve asmolenini kendilerinin karşılayacağını söyledi. 

Yapımına başlanan 5 katlı taziye evi ile yatılı erkek Kur’an kursunun bodrum katında yemekhane, mutfak, abdesthane, zemin katta ise erkek ve bayan taziye evi yapılacak. Taziye evi üzerinde ise 4 katlı yatılı erkek Kur’an kursu yapılacak. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 17:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER