banner113

Kızıltepe’de Çocuk İstismarı Protesto Edildi.

Kızıltepe’de 14 yaşındaki E.Ç istismara uğraması basın açıklaması ile protesto edildi.

Kızıltepe’de Çocuk İstismarı Protesto Edildi.

Mardin Kızıltepe ilçesinde 14 yaşındaki E.Ç.ve Elazığ’ın Karakoçan ilçesine köyde yaşayan S.A.’nın cinsel istismara uğraması basın açıklaması ile protesto edildi.

Kızıltepe Özgürlük meydanında Koma Jına Azad (KJA) öncülüğünde bir araya gelen HDP Mardin Milletvekili Adayı Nurullah Görhan, HDP, DBP eş başkanları, Kızıltepe Belediye eş başkanları, sivil toplum örgütleri ve yüzlerce kişi katıldı.

DBP ilçe binası önünde toplanan kitle“Tacize, Tecavüze, Fuhuşa ve çocuk istismarına gecit verniyeceğiz” pankartı,” ede bese ” dövzileri,”Kadına uzanan eller kırılsın”,”Jın Jına Azasi”,”Qoser gençliğine sahip çık”sloganlar eşliğinde özgürlük meydanında yürüyüşe geçti.

Burada  Koma Jına Azad (KJA) adına açıklama DBP Eş başkanı Nadya Kaya,Toplumu çürütmenin, temellerini sarsmanın, kendine yabancılaştırmanın egemen kültürdeki en temel dayanağı o toplumun gençlerini yozlaştırmak, kadınlarını düşürmektir. Egemen zihniyet eril zihniyeti beslemekte, kışkırtmakta, kadına, gençliğe ve tüm toplumun insanlık değerlerine saldırmaktadır. Böylelikle teslim alınmış kadın ve gençlik, teslim alınmış toplum olmaktadır. İktidar zayıf düşürülmüş, tüm değerlerinden uzaklaştırılmış, yozlaştırılmış gençlik ve kadın bedeni üzerinden kendini yeniden yapılandırır.  Taciz, tecavüz, fuhuş, uyuşturucu kültürü, sömürme, kimliksizleştirme ve yozlaştırma, halkların toplumların direnişinin ve iradesini kırmaya dönük kirli bir sindirme politikasıdır.

Devlet, siyaset, kanun ve ahlak kuralları iktidarın çıkarlarına göre düzenlenmiştir. İnançlar, töreler çoğu zaman bu çıkar yasalarına göre uygulanmaktadır. Tecavüz eden, taciz eden, fuhuş yaptıran, uyuşturucuya sürükleyen, gasp eden, mülkleştiren aynı zamanda yasa koyucu, yargılayıcı karar verici olmaktadır. Kadınlarımız, gençlerimiz iktidar ve kirli çıkarların pençesinde saldırının, şiddetin hem mağduru hem de mahkûmu haline getirilerek suçlu ilan edilmektedir. Tecavüz eden, şiddet uygulayan çoğu zaman korunmakta hatta ödüllendirmektedir.  Hukuk çatısı altında, hak adına haksızlık, toplumsal gerçeklik adına kirli yaşamın oluşturulması tecavüzün, fuhuşun ve istismarın toplumda bir kültür haline getirilmesi hukukun aslında kapitalist modernitenin temel meşruiyet aracı olduğunu göstermektedir. 

Bizler biliyoruz ki bu politikalar özellikle Kürt halkına karşı planlı ve bilinçli bir saldırıyı ifade etmektedir. Kadınlarımız ve gençlerimize yönelik kirli politikalarının asıl amacı yükselen özgürlük mücadelemizi durdurmaktadır.

Son zamanlarda Kızıltepe’de gençler ve genç kadınlar üzerinde oynanan kirli oyunların giderek artığının göstergesi son zamanlarda özelikle yer altı kafelerinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarıdır.  Daha çok okul çağındaki çocukların bu kafelere alıştırılıp istismara uğradıkları haberleri yoğun bir şekilde duyulmaya başlandı. İddia edildiğine göre Blue kafe adlı mekan fuhuş merkezi olarak kullanılmaktadır.  Hatta kafenin sahibi olduğu iddia edilen MB. adlı kişinin de adının bir tecavüz olayına karıştığı iddia edilmektedir.  Yaşanan bu olaylar gençlik ve kadın üzerinde kültürel soykırımın yürütülmesine ve tecavüz kültürünün toplumda kök salarak ilerlemesine neden olacaktır. Tecavüzcülere göz yummak hem tecavüzleri meşrulaştırır hem tecavüzlere ortak olmak anlamına gelir.

Biz Kızıltepe halkı olarak bu ve benzeri tüm olayların karşısında yer alacağımızın, bunlara karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.  Gençlerimize ve genç kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen her türlü yoz, kirli politikalarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna buradan duyuruyoruz.

Basın ve kamuoyu karşısında son zamanlarda basına da düşen vahim bir olayı anlatmak istiyorum. Elazığ’ın Bulgurcuk köyünde 17 yaşındaki S.A 8 yaşından beri tecavüze uğramış ve duyanlarında şantajla ona tecavüz ettiğini belirtiyor. Tecavüz edenlerin yaşları 16 ila 70 arasında değişiyor. Maalesef suçlular tutuksuz yargılanıyorlar. Artık bu ülke köylülerin birleşip 8 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği bir ülkedir. Artık bu ülke kadın ve çocuklar için tehlikeli bir ülkedir. Buna dur demeye mecburuz. Artık dur demek yetmiyor.. durdurmalıyız.. durduracağız.dedi.

 

Basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER