Kızıltepe'de Çevre Yolu İçin Yüz Bin İmza Toplandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çevre yolu yapılması için yaklaşık yüz bin imza toplandığı öğrenildi.

Kızıltepe'de Çevre Yolu İçin Yüz Bin İmza Toplandı

Mardin'de nüfusu 300 bin kişiye dayanan Kızıltepe ilçesinde çevre yolu yapılması için Kızıltepe Zahireciler Derneği tarafından imza kampanyası başlatılmıştı.

Diğer sivil toplum kuruluşlarının verdiği destekle 10 gün önce başlatılan imza kampanyasının kapsamı genişletildi. Buralarda şimdiye kadar yaklaşık yüz bin imza toplandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan standı ziyaret eden Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, çevre yolu için başlattıkları imza kampanyasına halkın büyük destek verdiğini söyledi.

Hedeflerinin 150 bin imzaya ulaşmak olduğunu bildiren Öter, toplanan imzaları, bir hafta sonra yapacakları basın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer yetkililere göndereceklerini kaydetti.

Öter, "Kızıltepe'nin birçok önemli sorun ve sıkıntısı var. Çevre yolu ve elektrik sorunu diğer sorunlardan biridir. Türkiye'de; Viranşehir, Kızıltepe ve Nusaybin dışında böylesine yoğun trafik yükü taşıyan her yerde bir veya iki çevre yolu var. Günde yaklaşık 6 bin araç Kızıltepe'nin ortasından geçiyor. Bu araçlar, 300 bin nüfusa yaklaşan bir ilçede hem çevre kirliliğine hem trafik yoğunluğuna hem can kaybına yol açıyor. Araçların egzozundan çıkan duman adeta insanları zehirliyor." dedi.

 

"Kızıltepe'ye negatif ayrımcılık söz konusudur"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuruda bulunduklarını belirten Öter, şunları söyledi:

"Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, 'Ön proje onaylıdır ama Kızıltepe Belediyesinin koridoru açması ve 18'i uygulaması gerek.' diye dönüş yapıldı. Biz de 'Siz buna benzer trafik yoğunluğu olan yerlere ne yapmışsanız Kızıltepe'ye de aynısını yapın.' diyoruz. Kızıltepe'ye bu yönde açıkça bir negatif ayrımcılık söz konusudur. Bu hayati bir konudur. Çevre yolu olmadığı için Kızıltepe'nin içerisinden ve Mardin Yolu'nda yılda yaklaşık 20 ile 25 insanımız hayatını kaybediyor. Bazen 5 kilometrelik yolu bir saatte kat ediyoruz. İnsanlar işine gitmekte geç kalıyor. Herkes suçu birbirine atıyor. Biz de bu ülkenin bir parçayız. Her yere çevre yolu yapılmış, Kızıltepe'ye de yapılsın. Bunun için imza kampanyası başlattık."

 

"İnsanlarımızın hayati bir sıkıntısıdır ki herkes destek veriyor"

Herkesin imza kampanyasına destek verdiğini dile getiren Öter, "Sadece Cumhuriyet Meydanı'nda değil, Galericiler Sitesi'nde, muhtarlıklarımızda, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odasında yani kitlenin olduğu her yerde herkes gönüllü olarak formları alıyor ve imza topluyor. Pazar günleri gönüllülerimiz parklarda, sosyal tesislerde stantlar açarak imza topluyorlar. İnsanlarımızın acil ve hayati bir sıkıntısıdır ki herkes destek veriyor. En çok desteği de bayanlardan gördük. Bayanlar, evini ve çocuğunu bırakıyor, gelip bu işe gönüllü destek veriyor." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 12:25

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER