banner113

Kızıltepe’de bombalı araç saldırısı 3 ölü 35 yaralı

Kızıltepe ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre biri polis 3 kişi hayatını kaybederken, 5’i polis 30’ü sivil olmak üzere 35 kişi ise yaralandı.

Kızıltepe’de bombalı araç saldırısı 3 ölü 35 yaralı

Aşiti Mahallesinde bulunan Kızıltepe Devlet Hastanesi önünden geçen hastane caddesinde meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaynetti 35 kişi ise yaralandı. Edinilen bilgilere göre saat 18.30 sıralarında mesaiden dönen polis memurlarını taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında park halindeki bir aracın patlatılması sonucu polis aracının yanı sıra çevredeki çok sayıda araç ve binalar hasar gördü.

 

Patlamanın şiddetiyle servis aracında bulunan polisler ve çevrede bulunan çok sayıda kişi yaralanırken 1 polis memuru ile yolda bulunan 2 sivil hayatını kaybetti. yaralanan 5'i polis 35 kişi olay yerine gelen 112 Acil ambulansları ile Kızıltepe ve Mardin Devlet hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alındılar.

 

Patlamanın yaşandığı yolda derin bir çukur oluşurken araçların kullanılamaz hale geldiği ve çevredeki çok sayıda binanın konut ve işyerlerinin duvarlarının çöktüğü ve cam, kapı çerçevelerin kırıldığı görüldü,

 

Olayın yaşandığı bölgede polis geniş güvenlik tedbiri alarak bölgeyi araç ve yay trafiğine kapatırken patlama ile ilgili soruşturmaya başlandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 00:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER