banner113

Kızıltepe’de Bin kişilik aşure dağıtıldı.

Kızıltepe ilçe merkezinde 10 Muharrem Aşura günü münasebetiyle yaklaşık bin kişilik aşure dağıtıldı.

Kızıltepe’de Bin kişilik aşure dağıtıldı.
Kızıltepe ilçesinde Hikmet Kebap Salonu ile MİÇAD (Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği) işbirliği ile hazırlanan yaklaşık bin kişilik aşure yemeği hem müşterilere hemde yoldan geçen vatandaşlara ikram edildi.
Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan 10 Muharreme denk gelen aşure günü yüzyıllardan beri çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bir çok Peygamberin (a.s) karşılaştığı mucizelerle anılan aşure günü diğer yandan ise Hz.Hüseyin ve Ehl-i Beytinden 70 güzide yareninin Kerbela’da şehid edilmesinden dolayı hüzünle yad ediliyor.
Bu günün anısına bazı vatandaşlar aşureyi evde hazırlayıp komşu eş dosta ikramda bulunurken, çeşitli özel ve tüzel kurumlar tarafından ise açık alanlarda vatandaşlara dağıtılıyor.
Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği(MİÇAD) ile Kızıltepe’nin tanınmış aşçı ve Öğretmen evi Rastaurant işletmecisi Hikmet Ölçer işbirliği ile yapılan aşure etkinliğinde Öğretmen evinde yaklaşık bin kişilik aşure dağıtıldı.
Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği (MİÇAD) başkanı Sultan Özen, düzenlenen Aşure etkinliği ile ilgili olarak, “ Kerbela, denilince akla Soylu ve izzetli bir direniş gelir. Bir yandan da ehlibeyte yapılan vefasızlık akla gelir. Hz Muhammed (sav) min ümmetine emaneti olan torunu Hz. Hüseyin’i unutmama sözüyle, Rabbimizden tüm Hüseyin’lerimizi koruması temenni ve düşünceyle buna benzer önem taşıyan özel günlerin yaşatılması için bugün bu aşure organizasyonunu gerçekleştirdik.” Dedi.

Kızıltepe’de ki bir çok sosyal etkinliğe destek veren ve sosyal çalışmalar yürüten Yemek Uzmanı Hikmet Ölçer ise, “ Her yıl olduğu gibi bu yılda bu özel ve manalı günde MİÇAD işbirliğinde İşyerimize gelen dostlarımıza ve yoldan geçen halkımıza hazırladığımız aşureleri dağıttık. Toplumun değer verdiği tüm etkinliklere imkanlarımız dahilinde destek olmaya devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 07:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER