banner113

Kızıltepe’de Anne Üniversitesi Eğitimlerine Başlandı

Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle Mardin bölgesinde ilk defa düzenlenen ‘Anne Üniversitesi’ projesi eğitimlerine başladı.

          Kızıltepe’de Anne Üniversitesi Eğitimlerine Başlandı


Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle düzenlenen Anne Üniversitesi projesi kapsamında ilk ders yapıldı. Artuklu Üniversitesinde 6 hafta boyunca öğretim görevlileri tarafından 30 anne ders alacak. Anneler salı ve cuma günleri olmak üzere haftanın iki günü ders alacaklar.

Anne Üniversitesi’nde, annelere Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hz. Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, anne, çocuk ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim konularında eğitim verilecek.

İlk ders gününde oldukça heyecanlı olan anneler, “Böyle bir proje içinde yer almaktan çok mutluyuz. Üniversite hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Burada öğrendiğimiz bilgileri kendi ev hayatımızda ve aile yaşantımıza yansıtarak daha mükemmel bir aile yapısını oluşturacağımızdan eminiz.” şeklinde konuştular.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 23:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER