banner113

Kızıltepe'de Ahilik Haftası Kutlandı

Kızıltepe’de ahilik haftası nedeniyle 2 bin kişiye pilav dağıtıldı.

Kızıltepe'de Ahilik Haftası Kutlandı

Kızıltepe'de bulunan Meslek odaları tarafından Esnaf kardeşliğini amacını güden Ahilik haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve oda başkanları Özgürlük Meydanı Cumhuriyet tören alanında vatandaşlara etli bulgur pilavı ve ayran dağıttılar.

 

2 bini aşkın kişiye pilav dağıtımı esnasında konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “ Bu yemek programını ahilik haftası nedeni ile düzenlendik. Ama aynı zamanda bu gece miraç kandili tüm Müslümanların miraç kandilini kutluyoruz. Esnaf odalarımıza teşekkür ediyoruz. Miraç kandili ve Cuma gecesine denk gelmesi ayrı bir güzellik oldu. 2 bin kişilik yemek yaptık. Bu bulgur Kızıltepe ovasında yetişen buğdaydan yapılan bulgurdur ve buradaki fabrikalarda üretilen yerli malı bulgurdur. Aynı zamanda etimizde yerlidir. Emeği geçenleri kutluyorum.” Dedi.

 

Kızıltepe Marangozlar ve Doğramacılar Odası Başkanı İsa Tunç ise şunları söyledi:

“ Şu ana kadar Kızıltepe’de böyle bir kutlama yapılamamaktaydı. Bu gün geleneksel birinci ahi pilavı etkinliği yaptık bundan sonra her yıl düzenleyeceğiz.” Dedi.

 

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Zeynettin Ayav’da Ahilik haftası nedeniyle esnaflar arası diyalog ve dayanışmayı pekiştirip yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

 

Ahilik Haftası nedeniyle yapılan pilav gününe ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Ziraat Odası başkanı Bedirhan Dinler, Şoförler Odası başkanı Bedran Şahin, Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin, Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe Marangozlar ve Doğramacılar Odası Başkanı İsa Tunç, Demir doğramacılar esnaf ve sanatkarları odası İsmail Ureba, ilçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, Milli Eğitim müdürü Sabahattin Genç, Halk Eğitim Müdürü M.Hadi Gökdemir ile ilçede görev yapan bazı dernek ve STK temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 19:44

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER