Kızıltepe’de 8 Mart Etkinlikleri Devam Ediyor

KJA 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Kobanê'nin yeniden inşa çalışmalarına maddi destek vermek için kermes düzenledi.

Kızıltepe’de 8 Mart Etkinlikleri Devam Ediyor

KJA,8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Kobanê'nin yeniden inşasına destek vermek amacıyla ortaklaşa kermes düzenledi. Özgürlük meydanında kurulan kermeste kadınların kendi evlerinde yaptığı yöresel yemekler sunuldu. Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği yöresel yemekler, iki gün boyunca açık kalacak ve elde edilecek gelir, Kobanê'ye ulaştırılacak.

Özgürlük meydanında kurulan kermes çadırına Belediye Eş başkanı İsmail Ası, DBP, HDP ilçe yöneticileri, belediye eş başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Kermes çadırına Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan, Arin Mirxan, Kader Ortakaya ve Deniz Fırat’ın posterleri asıldı.

Düzenledikleri kermese dair konuşan DBP Eş Başkanı Nadya Kaya: ‘Açtığımız kermes yoğun bir ilgi alıyor. Kızıltepe’deki bütün kurumlarımızda yer alan kadın arkadaşlarla birlikte çalıştık. Güzel bir sonuç aldığımızı düşünüyorum özellikle de öne çıkan kadın dayanışması bizi çok memnun etti. Bu dayanışma önümüzdeki çalışmaların da önünü aydınlatacak nitelikte. Bugün ile birlikte kermesimiz iki gün daha devam edecek bütün halkımızı çadırımıza davet ediyoruz’ diye belirtti.

Bu çalışma ile ilgili görüştüğümüz HDP İlçe Yöneticisi Yasemin Demirkaya ise : ‘ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açtığımız bu çadırın bütün geliri Kobane’ye gönderilecek. Halkımızın bu kermese yoğun desteği var ve bu destek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bu etkinlik tam anlamıyla bir kadın çalışması oldu. Çünkü hem getirilen yemeklerin hepsini biz yaptık, hemde çadırın kurulmasına kadar herşeyi biz üstlendik. Kadın isterse yapamayacağı hiç birşey yok. Bizim bugün açtığımız kermes ve bu kermese verilen ilgi bunun en güzel örneğini teşkil ediyor’  dedi.

Kermes Şehid Ali Temel Erbane Grubunun söylediği şarkılarla devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 23:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER