banner113

Kızıltepe’de 71 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında Mardin il genelinde 250 bin öğrenci karne alarak iki haftalık tatile girdi.

Kızıltepe’de 71 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

17Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk etabı tamamlandı Mardin il genelinde 12 bin öğretmenin görev yaptığı ile 1.500 okulda eğitim-öğretim gören 250 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Tüm Türkiye’de öğrencilerin yaşadığı karne heyecanına Kızıltepe ilçesinde de eğitim öğretim gören 71 bin öğrenci bu heyecana ortak oldu. 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde Kızıltepe merkez ve kırsalında yer alan 248 okulda, 1.927 derslikte temel eğitimde 55 bin, orta öğretimde 16 bin olmak üzere toplamda 71 bin öğrenci yarıyıl ve karne heyecanı yaşadı.


Mardin merkez Artuklu ilçesi Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, daire başkanları, kurum müdürleri, veli ve öğrenciler katıldı Sınıfları gezen Yaman, Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere hazırlamış olduğu hediyelerle birlikte öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Yaman, veli ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yaman,"250 bin öğrencimiz ve 12 bin öğretmenimiz bugün itibariyle yarıyıl tatiline girmiş durumdalar. Öğrencilere ödev verilmedi. Bundan dolayı öğrenciler hem ikinci dönem için dinlenme ve hazırlık dönemi geçirecekler hem de yakınlarını görecekler, oyunlar oynayacaklar. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede buz pateni oluşturduk. İnşallah bugün açılış töreni olacak. Yavrularımıza, gençlerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. İyi eğlensinler, dinlensinler ikinci döneme daha başarılı girsinler." dedi.

Kızıltepe ilçesindeki program ise Mehmet Emin Değer İlk ve Ortaokulunda yapıldı. Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Cumhuriyet baş savcısı Mehmet Karabulut ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az'ın katıldığı programda, öğrencilere karneleri verildi, satranç takımı da hediye edildi.

 

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, yarıyıl nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde olduğu gibi Kızıltepe’de de 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilk dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Çocuklarımızın büyük heyecan yaşadığı bugünde, onları özverili çalışmalarıyla geleceğe hazırlayan başta öğretmen ve okul yöneticilerimiz olmak üzere tüm Milli Eğitim Camiası tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 20:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER