Kızıltepe’de 68 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Kızıltepe 2016–2017 Eğitim ve Öğretimin birinci yarıyıl tatili nedeniyle yaklaşık 68 bin öğrenciye karneleri verildi.

Kızıltepe’de 68 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Okul öncesi, ilkokul, Ortaokul, ilköğretim ve lise olmak üzere ilçe genelinde 3620 Öğretmen’in görev aldığı 263 okulda ders gören 67 bin 945 öğrenci ilk dönem karnelerini aldı. İlçe de açık öğretim öğrencileri ile birlikte toplamda 73 bin 272 öğrenci mevcut.

Karne dağıtımı nedeniyle Merkez İpek yolu ilk ve ortaokulunda düzenlenen törene ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Karne töreninde Kaymakam Odabaş ve MEB ilçe müdürü AZ birlikte öğrencilere karnelerini verdi.

 

Karne töreninde öğrencilere bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Odabaş şunları söyledi.

“Tatilde kitap okuyun. İyi, huzurlu bir tatil geçirmenizi diliyorum. 15 tatilde bol bol hem dinleneceğiz hem de kitap okuyacağız. Kitap okumayı ihmal etmeyin zihinlerinizin algılarınızın gelişmesi için mutlaka kitap okuyun. Bu 15 günlük süreç hem kafanızı dinlemeniz hem ikinci dönem yapılacak TEOG sınavına hazırlanmanız ilk dönemde aldığınız puanlardan daha iyi puan alabilmeniz için sizin için bir fırsattır. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 13:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER