banner113

Kızıltepe´de 6 bin öğrenciye giyim yardımında bulunuldu

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koordinasyonunda ilçe’de ki okullarda eğitim-öğretim gören 6 bin öğrenciye kışlık giyim eşyası, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Kızıltepe´de 6 bin öğrenciye giyim yardımında bulunuldu

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerini kapsamında Kaymakam/Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam´ın talimatlarıyla ilçede eğitim-öğretim gören ihtiyaç sahibi okul öğrencilerine İş adamların Orhan İlhan ile Nihat İlhan’ın da katkılarıyla ilçede eğitim gören 6 bin öğrenciye kışlık kıyafet, bot ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

6 bin öğrenciye yapılacak giyim ve kırtasiye yardımının ilk dağıtımı Kaymakam/Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam ve işadamlarının katılımı ile Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan İpekyolu okulunda yapıldı. Katılımcılar öğrencilere giyecek ve kırtasiye malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttılar.
Düzenlenen sosyal sorumluluk projesiyle ilgili bir açıklama yapan Çam, hayırsever vatandaşların da katkısıyla minik öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışma başlattıklarını belirterek, “ Yavrularımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle öğrencilerimize çeşitli giyim malzemesi dağıttık. İlçemizde nüfusumuzun fazla olması, hanelerdeki çocuk sayısının fazla olması ve genel olarak hanelerin ekonomik gelirlerinin düşük seviyede olması özellikle çocuklarımızın kendi akranları arasında kendilerini olumsuz noktada hissetmemeleri bağlamında gerek belediye ve Kaymakamlığımız olarak firma ve hayırsever vatandaşlarımızdan da destek alarak çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını giderebilme gayreti içerisindeyiz. Şuana kadar 6 bin öğrencimize giyim malzemesi ve ayakkabı gibi kışlık kıyafet ihtiyaçları hususlarında yardımcı olduk.”

Yapılan yardımlara katkı sunan öğrencilerin sevincine ortak olan hayırseverlere özellikle teşekkür eden Çam, “ Hayırsever vatandaşlarımıza, elini taşın altına koyan iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak, onların yüzünde bir gülümsemeye sebebiyet vermek bizim için çok ama çok değerli. Bu çocukların geleceği bu ülkenin geleceği demek. İlçemizde 75 bin öğrencimiz var bizim hedefimiz bu öğrencilere en iyi hizmetleri vermek. Bunun için çeşitli çalıştaylar düzenliyoruz. Çalışmalarımız sürecek.” İfadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2020, 12:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER