banner113

Kızıltepe’de 4 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Ak Parti ilçe teşkilatı Muharrem ayı ve Aşura günü vesilesiyle seçim bürosu önünde 4 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kızıltepe’de 4 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı


Ak Parti Kızıltepe ilçe teşkilatı kadın kolları tarafından hazırlanan 4 bin kişilik aşure yemeği eski hastane caddesi üzerinde bulunan Ak Parti Kızıltepe ilçe seçim bürosu önünde vatandaşlara ikram edildi.

 

Ak Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan Aşure günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Muharrem Hicri takvime göre senenin ilk ayıdır. Muharremin 10’uncu günü de Aşura günü olarak zikredilen gündür. Aşura günü dinimizde büyük önemi olan tarihi bir gündür. Hz. Adem ile Hz. Hava’nın Cennetten çıkarıldıktan sonra tövbelerinin kabul edildiği, Hz. Nuh’un gemisinin içindekilerle beraber tufandan, Hz. İbrahim’in ateşten, Hz. Yunus’un balığın karnında kurtulduğu gündür. Hz. Musa ve kavminin Firavun’un zulmünden denizin yarılması mucizesiyle kurtuldukları ve Firavun’nun da helak olduğu gündür. Bunlarla beraber, Hz. İsa’nın ve Hz. Musa’nın doğumu gibi pek çok tarihi olayın yaşandığı gün olması münasebetiyle Aşure günü büyük bir öneme haizdir. Fakat bütün bu güzelliklerle beraber maalesef Muharrem’in 10’uncu günü olan Aşura’da Hz. Hüseyin, 72 yareniyle Kerbela’da şehit edilmiştir. Bizde bu anlamlı gün münasebetiyle halkımıza aşure yemeği ikramında bulunduk.” dedi.

 

Durgan ayrıca, 1 Kasım’da yapılacak seçimde halkın özgür iradesinin sandığa yansıtması temennisinde bulunarak ülkeye hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

 

Ak Parti Kadın kolları başkanı Canan Özçelik ise “ Muharrem ayının bereketi münasebetiyle Ak Parti Kızıltepe kadın kolları olarak aşure hazırladık. Bize destek olan Ak Parti Mardin Milletvekili adayı Sayın Süleyman Çelik’e teşekkür ediyoruz. Bu ayda Hazreti Hüseyin şehit olmuş. Ümmetin acı günüdür. İnşallah yaşanan olaylar son bulur huzur ve barış gelir.” Diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 12:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER