banner113

Kızıltepe’de 168. Tapu Ve Kadastro Haftası Kutlandı

Kızıltepe’de, "168. Tapu ve Kadastro Haftası" kutlamaları kapsamında Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan ve kurum çalışanları Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'i makamında ziyaret ettiler.

Kızıltepe’de  168. Tapu Ve Kadastro Haftası Kutlandı
İlk kez 21 Mayıs 1847'de 'Defterhane-i Amire Kalemi' adıyla kurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168. Yıl dönümü kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Kızıltepe ilçesinde de yapıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'i makamında ziyaret eden Tapu Müdürü Haluk Saruhan, "168. Tapu ve Kadastro Haftası" etkinliklerine ilişkin hem de kurumdaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

168. Tapu ve Kadastro Haftasınu kutlayan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Vatandaşlarımızın gayrimenkullerinin ve bunlar üzerindeki haklarının Devlet Güvencesi altında tutulmasını sağlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün önemine vurgu yaptı.
Ermiş, “Tapu ve Kadastro ülkemizin en önemli kurumlarından birisidir.Tapu ve Kadastro kurumumuz son yıllarda çok ilerleme kaydeden kurumların başında yer alıyor. Halka hizmette çok daha iyi yerlere geldi. Makamıma gelerek nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim”dedi.

Kızıltepe Tapu Müdürü Haluk Saruhan, " Tapu ve Kadastro olarak kuruluşumuzun 168. yıl dönümü nedeni ile bu ziyareti gerçekleştirdik. Kurum olarak ülkemizde iki asra yakın bir zamandan beri halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz.Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmak suretiyle vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumuz. Türkiye'nin bütününde olduğu gibi Kızıltepe’de de vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Kurumumuzda artık E-Haciz sistemi devreye girecek. E-Haciz Sistemiylen personel yükü azalacak.Vatandaşlareımız kendi işini artık çok rahat bir şekilde karşılayacak.168 yıllık geçmişe sahip olan kurumumuz ve yoğun, özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi gösteriyoruz”dedi.
Ziyaret çiçek takdimi ve ikram ile son bulurken, gün içinde tapu dairesine gelerek işlem gördüren vatandaşlara çeşitli ikramların verileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 13:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER