Kızıltepe’de '15 Temmuz' temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde “15 Temmuz Destanı” konulu resim sergisi düzenlendi.

Kızıltepe’de '15 Temmuz' temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

Mardin Kızıltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Destanı” konulu resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz darbe kalkışmasının 2. yıldönümü, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Kızıltepe'de de çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Bu vesileyle Kızıltepe Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda “15 Temmuz Destanı” konulu resim sergisi yapıldı.

Sergi açılışına; Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Topal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide 15 Temmuz günü çekilen fotoğrafların yanı sıra Kızıltepe’de öğrencilerin çizdiği resimler de yer alrken, Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı bayraklarla donatıldı.

Açılışın ardından kısa bir açıklama yapan Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Topal, hain darbe kalkışmasını kınayarak, “Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Odabaş'ın katkılarıyla açılan sergide, 15 Temmuz Vatan savunmasını tuvallerine yansıtan sanatçılarımıza, öğrencilerimize ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Umarım bir daha bu günleri yaşamayız. Bunlara tenezzül edenler olursa da milletimizin nasıl cevap vereceğini hepimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 12:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER