banner113

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Öter ’den Çağrı.

Ortadoğu’nun en büyük Kızıltepe hububat ticaret merkezini kuran Zahireciler Derneği’nin başkanı Mehmet Şerif Öter Dernek adına yaptığı Çağrıda

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Öter ’den Çağrı.
“Başta Kızıltepe ve Mardin halkımızca bilindiği üzere, bundan 13 yıl önce 2007 yılında dönemin Kızıltepe Belediyesi tarafından aldığı karar gerekçesinde Yerleşim alanı içerisinde kalan eski buğday pazarının çevre ve trafik kirliliği nedenleriyle yerleşim alanı dışına tahliye talebi doğrultusunda Kızıltepe zahireciler Derneği üyeleri olarak Viranşehir yolu 7.Km de 213 dönüm arsa satın alarak öz kaynak ve imkanlarımızla maddi ve manevi yönden yaşadığımız birçok sıkıntıya rağmen Ortadoğu’nun en büyük Kızıltepe Hububat ticaret merkezini bölgemize kazandırdık. Geçen süreçte bizimle birlikte hareket etmeyen 35 esnafımız için dönemin belediye başkanı Ferhan Türk ve belediye yetkililerinin aracı olmasıyla maliyetine 44 adet dükkân yaparak teslim ettik. Buna rağmen ihtiyaç bulunmadığı halde Akdoğan yolu üzerinde ikinci bir buğday pazarı yapıldı. Ama yine de eski buğday pazarında zahirecilik faaliyetine devam edildi.
Kızıltepe Zahireciler Derneği üyelerimize ait 300’e yakın eski buğday pazarındaki dükkânlarımızı Yedi yıl önce boşaltarak ilçe dışına taşındık, dükkanların çoğu harbeye döndü Dönemin Kızıltepe Belediyesinin kararını yerine getirdik, ama ne yazık ki 2007 – 2019 yılları arasında görev yapan Kızıltepe belediye yetkilileri verdikleri sözleri ve aldıkları kararın gereğini yerine getirmediler, haksız rekabetin oluşmasına göz yummakla üyelerimizin maddi ve manevi yönden mağduriyetine sebebiyet verdiler, sorumlular bu vebalin altında olduklarını unutmasınlar

Dükkan ve tezgahları Mühürlenen esnaflarımıza Çağrıda bulunuyorum.
Öter “Kızıltepe Belediyemizin zabıta ekipleri bu gün eski buğday pazarına giderek, orada zahirecilik faaliyetini devam ettiren birkaç kişinin dükkân ve tezgâhlarını haklı gerekçelerle mühürlediğini basından öğrendim.  Kızıltepe Zahireciler Derneğimizin Yönetim ve denetim kurullarımızdan oybirliğiyle aldığım yetkiyle Kendilerine Çağrıda bulunuyorum. Kızıltepe hububat ticaret merkezinde çalışmak isterlerse maddi ve manevi olarak her türlü imkânları sunmaya hazırız yeter ki bizimle birlikte çalışmayı arzu etsinler yerleri başımız, gözümüz üzerinedir.
Ayrıca bu vesileyle Kızıltepe Kaymakamımız ve Belediye başkan vekilimiz Sayın Hüseyin Çam’ dan talebimiz Yerleşim alanı içerisinde kalan eski buğday pazarı yerinin imar vasfının değiştirilerek İlçemiz için  ihtiyaç duyulan herhangi bir yapıya dönüştürülmesi hususunda gereğini bekliyoruz. “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2020, 00:01

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER