Kızıltepe Umut Kervanından “Kurban Bağışı” Çağrısı

Kızıltepe Umut Kervanı üyesi Şemseddin Aklan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban bağışlarını da almaya başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

Kızıltepe Umut Kervanından “Kurban Bağışı” Çağrısı
“Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde birçok alanda olduğu gibi kurban çalışmalarında da aksaklıklar yaşansa da Müslümanlar kurban ibadetlerini ve bayramı yine de idrak edecek. Bizler Umut Kervanı olarak, ‘Kurbanınız Umut Olsun’ çağrısıyla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İlçemizde çok sayıda mağdur muhtaç ve yetim aileleri bulunmaktadır. Yılın 12 ayında yardım faaliyetlerimiz sürüyor. Özellikle bazı dönemlerde daha yoğun olarak çalışıyoruz. Kurban çalışması da önemli çalışma alanlarımızdan bir tanesidir. Bu anlamda salgın hastalığa karşı tedbirlerimizi alarak hayırseverlerimizin kurbanlarını hijyenik bir ortamda keserek elde ettiğimiz kurban bağış etlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştırmak için kurban vekaletinize talibiz.”

 

“Kurban etlerini paylara ayırdıktan sonra tespitini yapmış olduğumuz yetim ve muhtaç ailelere üye ve gönüllerimiz evlerine kadar götürerek kendilerine siz hayırseverlerimizin adına teslim edecekler.” diyen Aklan, “2020 Türkiye Kurban bedeli 1000 TL’dir. İsteyen hayırseverlerimizin kurban bağışlarını, Kurban çalışması yapacağımız ülkelere ulaştırabiliriz. Bu ülkelerdeki hisse bedelleri; Filistin Gazze'de 2 bin TL, Yemen bin TL, Afrika'nın birçok ülkesinde 550 TL ve Asya 'da farklı ülkelerde 650 TL olarak belirlenmiştir. Vekâlet veren hayırseverlerimizi bizzat kurban kesim çalışmalarımıza katılabilirler ve isteyenlere de kurban kesim görüntülerini kendilerine gönderebiliyoruz. Mağdur ve muhtaç ailelerimizin gözü bizdedir bu bayramda onları sevindirmek adına gelin beraber onların kapılarını çalıp dualarını alalım.” diye konuştu.

 

Son olarak, Covid-19 hastalığından dolayı vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, tedavi gören hastalara acil şifalar dileyen Aklan, “Yüce rabbimizden temennimiz bizi bir an önce tekrardan sağlıklı ve huzurlu günlerimize kavuşturmasıdır. Rabbimiz şimdiden kurbanlarını kesecek olan hayırseverlerimizin kurbanlarını kendi katında kabul eylesin.” dedi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2020, 10:49

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER