banner113

Kızıltepe trafo merkezinde yangın çıktı

Kızıltepe’nin merkez ve kırsal mahallelerinin büyük bir bölümüne enerji sağlayan trafo merkezi yandı.

Kızıltepe trafo merkezinde yangın çıktı

Mardin Kızıltepe karayolu üzerinde bulunan 16. İletim Tesis ve İşletme Müdürlüğü (TEİAŞ) 380 KW Kızıltepe trafo merkezinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sabah erken saatlerde büyük bir patlamayla birlikte Trafo merkezinde meydana gelen yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken Trafo merkezinde büyük hasar meydana geldiği belirlendi.

Kış mevsiminin aşırı soğuk geçmesi nedeniyle tüketimi artan Elektrikte arızaların önü alınamıyor.  Yıllardır çözülemeyen ve gerekli tedbirlerin alınmadığı Kızıltepe’de şehir merkezinde yaşanan trafo patlamalarından sonra bu kez de şehrin ve köylerin bir bölümüne enerji sağlayan 16. İletim Tesis ve İşletme Müdürlüğü (TEİAŞ) 380 KW Kızıltepe trafo merkezinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama ve ardından yangın çıktı.

Bölgede ikamet edenler arasında korku yaratan patlamayla birlikte başlayan yangın nedeniyle çevreyi yoğun bir duman kitlesi kapladı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın saatler sonra söndürülebildi.

Yangın nedeniyle büyük hasarın meydana geldiği trafo merkezinde Kızıltepe Kaymakam Ali Güldoğan ile TEİAŞ Bölge Müdürü Süleyman İlhan da incelemelerde bulunarak konu ile ilgili bilgi aldılar. Güldoğan ve İlhan konuyla ilgili basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

İlçenin dört büyük mahallesi ile kırsal kesimin büyük bölümüne akşama kadar elektrik verilemedi. Yangın sonrası ekiplerin başlattığı çalışma sonucu Kızıltepe ve köylerine belli aralıklarla verilen elektriklerin ise sık sık kesildiği ilçede yaşam felç odu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 07:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER