banner113

Kızıltepe Tema’dan Minik Öğrencilere Çevre Eğitimi

TEMA Vakfı Kızıltepe Gönüllü Sorumluluğu tarafından orman haftası etkinlikleri kapsamında minik öğrencilere çevre eğitimi verildi.

Kızıltepe Tema’dan Minik Öğrencilere Çevre Eğitimi

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı) Kızıltepe Gönüllü Sorumluluğu tarafından orman haftası etkinlikleri kapsamında 25 Mart Cuma günü Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu’nda Şirinler Sınıfı öğrencilerine çevre eğitimi verildi. Eğitim, Kızıltepe İlçe Gönüllü Sorumlusu Muhammed DAĞ tarafından verildi.  Konu ile ilgili olarak Kızıltepe Tema İlçe Gönüllü Sorumlusu Muhammed DAĞ yaptığı açıklamada “Tema Vakfı 1992 yılında çevre ve doğal varlıkların korunması konusunda toplumsal farkındalık oluşmasını sağlamak ve daha yaşanılır bir çevre için faaliyetler yürütmek için kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Her yıl özellikle orman haftasında olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlenerek bireylerin bilinç düzeyinin yükselmesi sağlanmaktadır. Biz de Kızıltepe tema olarak Zübeyde Hanım Anaokulu Şirinler Sınıfı öğrencilerine Tema Vakfı’nı, çevremizi korumanın önemini ve ağaçların yararları konusunda öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir dille anlattık. Duyarlılıklarından ötürü okul müdürü Sevim BORAN’a ve Şirinler Sınıfı öğretmeni Şükriye Bayan’a Kızıltepe Tema olarak çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızıltepe Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sevim BORAN ise kendisinin de 10 yıldır Tema gönüllüsü olduğunu, Tema Vakfının çevre ve doğal varlıkların korunması ile ilgili faaliyetlerini desteklediğini, okul olarak da her yıl orman haftasında fidan dikmeye önem verdiklerini ifade etti. BORAN, öğrencilere çevre eğitimi veren Kızıltepe Tema Gönüllü Sorumlusu Muhammed DAĞ’a teşekkür ettiğini belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

Biz de Mardin Time ailesi olarak Kızıltepe Tema’yı ve Zübeyde Hanım Anaokulu’nu çevreye olan duyarlılıklarından ötürü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 16:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER