banner113

Kızıltepe TEMA’dan Lise Öğrencilerine Bilgilendirme Semineri

TEMA Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilciliği tarafından Kızıltepe İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine bilgilendirme semineri verildi.

Kızıltepe TEMA’dan Lise Öğrencilerine Bilgilendirme Semineri

22 Mart 2018 Perşembe günü Tema Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilciliği tarafından Kızıltepe İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerine bilgilendirme semineri verildi. Seminerde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili bilgilerin yanı sıra ekolojik denge, çevre kirliliği, geri dönüşümün çevreye ve ekonomiye katkıları ilgi temel bilgiler aktarıldı. Seminerde ayrıca Tema Vakfının faaliyet alanları ve yaptıkları çalışmalarına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Öğrencilerin sağlık alanında eğitim görmeleri nedeniyle de ilgi alanlarına hitap ettiği için büyük bir dikkatle dinledikleri gözlendi.

Tema Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilcisi Muhammed DAĞ, “Seminerin özellikle geri dönüşümün ekonomiye ve çevreye katkıları ile toprağın korunmasının geleceğimizi ne şekilde etkileyeceği ile ilgili farkındalık oluşturma amacı taşıyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği tüm canlı yaşamını tehdit eden bir faktör olduğunu ve buna önlem alınması gerekir.” dedi. Seminere katılan öğrencilerin bundan sonraki süreçte “çevreci” olarak davranmaya özen gösterecekleri izlenimi edindiğini ifade eden DAĞ, Kızıltepe İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimi başta olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ettiğini ifade etti. DAĞ, ayrıca okullarımızda ekolojik denge ve çevrecilik konularında bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Seminerde bilgilendirmeden sonra soru-cevap bölümünde öğrencilerin soruları cevaplandı. Seminer toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 23:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER