Kızıltepe Tema, Mimar Sinan Meslek Lisesinde Fidan Dikimi Gerçekleştirdi.

Tema Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilciliği tarafından Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kızıltepe Tema, Mimar Sinan Meslek Lisesinde Fidan Dikimi Gerçekleştirdi.

Orman Haftası ve ağaç bayramı etkinlikleri kapsamında 27 Mart 2019 Çarşamba günü Tema Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Kızıltepe İlçe Temsilciliği tarafından Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine, okulun öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte fidan dikimi yapıldı. Tema Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilcisi Muhammed DAĞ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Bilindiği üzere birey olarak ekolojik sistemin bir parçası konumundayız. Doğaya verdiğimiz zararlar, ekolojik dengeyi bozarak canlıların yaşamını tehdit ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliliği, canlı yaşamı başta olmak üzere biyolojik çeşitliliğe zarar vermektedir. Tema Vakfı olarak bireyleri doğa konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarıyla doğamızın korunmasını amaçlamaktayız. Bu noktada her bireyin üstüne düşen görevler vardır. Her birimiz doğanın korunması için sorumluluk üstlenmeliyiz. Fidan dikiminden önce okulun öğrencilerine yönelik olarak Tema Vakfı’nın kuruluş amaçları, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri hakkında bilgiler aktardık. Gençliğin duyarlı yüreklere sahip olduğunu bu nedenle geleceğe dair umutlarımı daha da arttırıyor.” Dedi. Muhammed DAĞ, ayrıca, orman haftası ve ağaç bayramı kapsamında büyük duyarlılık gösteren Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimi başta olmak üzere Müdür Yardımcısı Yusuf ONAY, Matematik Öğretmeni Gülseren DEMİRLİ ve Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Nurettin COŞKUN’a yürekten teşekkür ettiğini belirtti.

Fidan dikimi, okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen fidan dikimi, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2019, 11:26

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER