Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olağan kongresini yaptı.

Kızıltepe ilçesinde 2. Hububat Ticaret Merkezi yapmak amacıyla kurulan Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olağan kongresini yaptı.

Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi  Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olağan kongresini yaptı.
  Kongreye Kızıltepe Başkan vekili Haşim Baday, Ticaret Odası 2’nci Başkanı Beşir Dündar  BDP İlçe Başkanı Zeyyat Ağaoğlu, Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nasır Duyan ,Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav , Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin ve  çok sayıda  esnaf katıldı. Kongrede çeşitli konuşmalar yapıldı. Açılış Konuşmasını yapan Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezi  Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği kurucu üyelerinden Faysal Sun şu açıklamalarda bulundu. 

           “Sayın Belediye Başkanım Sayın ilçe başkanım sayın sivil toplum örgütlerinin değerli başkanları değerli basın mensupları değerli misafirlerimiz değerli çiftçilerimiz ve çok değerli üyelerimiz hepinize hoş geldiniz diyorum saygılar sunuyorum.

Bugün burada Kızıltepe Tarım Ticaret Merkezimizin genel kurulunu gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Burada toplanmışken size Kızıltepe Tarım Ticaret merkezinin kuruluş amacını ve niçin böyle bir oluşuma ihtiyaç duyulduğunu size açıklamak bilgilendirmek istiyorum.

Kızıltepe tarım ticaret merkezi kızıltepe’nin değişik noktalarında dağınık halde bulunan ve gıda satan işyerleriyle bitişik  bulunan ve gıda kodeksine aykırılık taşıyan bu durumun düzelmesi için bunların bir yerde toplanması gerekiyordu aynı şekilde gübre bayilerinde aynı durumda bulunuyor. Bunlar çok büyük tonajlı araçlara ilçenin değişik noktalarına giriyor ve çoğu zaman büyük sorunlar yaşıyordu buna benzer iş kolları olan özellik gittikçe gelişmekte olan  mısır, buğday, pamuk, v.b sebze ve meyve tohumları satan tohumcular zirai alet bayileri ve yapılmakta olan diğer buğday pazarı tarafından dışlanmış olan buğday komisyoncuları olmak üzere tüm bu esnaflar bir araya gelerek 350 esnafı bulan bir oluşum olarak ortaya çıktı ülkemizde ve dünyada bütün sosyal oluşumların (sivil örgütlerin) bir araya geliş sebepleri o üyelerin sosyal haklarının korunması mesleki itibarlarının sağlanması onları bir parça ekmeği sorunsuz bir halde yemelerini sağlamaktır. ve en önemli şeyde rekabeti artırarak kaliteyi sağlamaktır. bugün yaşadığımız Mardinin ve özelinde Kızıltepe’nin tarım potansiyeli artmakta aşağı yukarı 4 milyon dönümü aşan bir potansiyele hükmetmektedir ve dünyanın en kaliteli ve bereketli toprakları olan Mezopotamya ovasında bulunmaktadır. Sulu tarıma geçmesi ile artık 2 ürün rahatça alınabilmekte yapılan modern tarım teknikleriyle ve basınçlı sulama tesisleri sayesinde dönüme verime gittikçe artmakta ve sertifikalı tohumluğum kullanımı ile beraber dünyanın en kaliteli makarnalık buğdayı burada üretilir hale gelmiştir. Hatta bu durum dış devletlerin dikkatini buraya çekmiş İtalyanlar bu bölgede sözleşmeli tarım yapmaya başlamışlardır. Önümüzdeki süreçte tarımın daha da önem kazanacağı şimdiden bellidir. Çünkü gittikçe dünya nüfusu artmakta ama ekilebilir tarım arazisi azalmaktadır. Ve gıdaya ulaşım oldukça zorlaşmaktadır. Bugün birçok ülkede gıda ve su savaşları baş göstermektedir. Hal böyle iken biz elimizdeki değerlerin farkında olmadığımızdan kişisel menfaat ve egolarımızdan dolayı enerjimizi birbirimizin  ekmeğini önlemeye çalışarak sağlamaktayız. Bugün kızıltepenin bu potansiyelin altında bir çok il ve ilçede 2 veya 3 tane bu işle ilgili pazarlar bulunmaktadır. Ve zamanla daha da artacaktır. Ama biz ise halen bir esnaf dükkanını 300.000 bin TL ye çıkararak bunu bir rant haline getirip kimsenin yeni bir tarım ticaret merkezini açmaya engellemeye çalışarak dünyada bir ilke imza atmış bulunmakta ve bunun utancını yaşamaktayız. Asıl olan rekabette hizmeti yapmaktır.

 Bölgemizin ve yerel olarak ilçemizin gelir seviyesi artışını sağlayacak temel faktör tarım sektör olacaktır önce tarımsal üretimle başlayan süreç daha sonra tarımsal sanayinin gelişmesinide beraberinde getirdi çünkü artık ham maddeyi satacağımıza hammaddeyi işleyip katma değeri daha yüksek olan mamul maddeye dönüştürerek ikinci aşamaya geçmiş bulunmaktayız buda ilimizin gelişmişlik düzeyini çok yakın bir zamanda ülkenin genel ortalamasına yükseltecektir. Bunun için hedefler koyup bölgemizi ve ilimizi çok yakın bir zamanda tarıma dayalı ihracat üssü haline getirebilecektir. Böyle bir durumda bir çok iş kolunun gelişiminin beraberinde getirecektir ayrıca daha stratejik ve nitelikli ürünler üreten iş kollarının bölgemize ve ilimize yerleşmesine ve stratejik sanayinin gelişimine yol açacaktır. Bu güne kadar tarıma dayalı tarım sanayisi dışında bir tesis bulunmamaktadır.

 

Biz tarım ticaret merkezi olarak bütün bu iş kollarını bir araya getirerek hem Kızıltepe’ye rahat bir nefes aldırmaya çalışmak hem de daha kaliteli daha modern bir hizmet anlayışını halkımızın hizmetine Sunma anlayışını güdüyoruz ama şuna inanıyoruz ki ilkler her zaman zor ve sancılı olmuştur. Biz halkımıza olan bu hizmet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz hiçbir zaman kişisel menfaatlerimizi halkımızın menfaatleri üstünde görmeyeceğiz. Bizler Kızıltepe ticaret merkezi olarak her zaman halkımızın bölgemizin sorunlarına duyarlı sosyal adalet ve paylaşımı esas alan modern ve yaşanabilir. Bir Kızıltepe’nin oluşumuna katkıda bulunmak için her zaman belediyemizle sivil toplum örgütlerimizle, çiftçilerimizle ortak çalışmaya hazır olduğumuzu elimizi taşın altına koyamaya hazır olduğumuzu taahhüt ediyoruz. Bütün bu anlattıklarımızın dışında biz tarım ticaret merkezi olarak belediyemizden istediğimiz bu üyelerimizi mağdur etmeyecek bir zaman ve süre zarfında bu insanların mesleklerini modern olarak icra edebilecekleri iş yerlerinin yapılıp arkadaşlarımıza teslim edilmesidir. Bu hususta üyelerimiz hiçbir maddi ve manevi olanaklardan kaçmayacaktır. Belediyemizi maddi olarak hiçbir külfet altına sokmayacaktır. Aksine bu işten makul miktarda para kazanmasına da olanak sağlayacaktır.

Konuşmama son verirken beni dinleme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasından sonra seçilen divan ,kongreyle ilgili seçime gidildi.Tek liste olarak gidilen seçimde derneğin yeni üyeleri oy birliğiyle seçildi.

Kongre yeni seçilen üyelerin tebrik edilmesinden sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2012, 19:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf olgaç
yusuf olgaç - 11 yıl Önce

helallll faysal abi bir tanesin sewiyoruz seni seni belediye başkan i makaminda otururken görmek isteriz iş hayatinda yürekten basarilar

roni
roni - 11 yıl Önce

bu yeni oluşumun kızıltepedeki esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum.yeni bir tarım ticaret merkezinin engellenme çalışmalarında kınıyorum. rekabet her zaman kaliteyi getirir. tarımsal ürünlerin daha uygun fiyatlarla satabilmesini sağlar
bu gün kızıltepe de iki tane galericiler sitesi bulunulmaktadır üçüncü içinde yer arıyorlar. 2 tane sanayi sitesi vardır. ondada yetersiz kalmakta 3.için yer aranmaktadır.

MAHMUT KAYA
MAHMUT KAYA - 11 yıl Önce

hayirli olsun herkese. haksizliğa ve adaletsizliğe karşi olşumunuz hayirli olsun. dik durmaya devam

SIRADAKİ HABER