banner113

KIZILTEPE TAHIL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NİN ŞİDDETLİ POYRAZ VE YANGIN İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

18.06.2012 tarihinde Kızıltepe ilçemizde şiddetli rüzgar ve daha sonra tespit edilemeyen bir sebeple yangın çıkmıştır. Bu iki olay afet derecesinde bölge üreticimize büyük zararlar vermiştir.

KIZILTEPE TAHIL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NİN ŞİDDETLİ POYRAZ VE YANGIN İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
          

      Anormal derecede sert esen rüzgar hasat zamanı gelmiş olan özellikle ekmeklik (yumuşak ) çeşit buğdayımızda başaklardaki dane dökülmesine sebep olmuştur. Bu oran %15-75 dolayında tahmin ediliyor. Bir sene boyunca hasat gününü bekleyen üreticimiz şiddetli esen bu rüzgar sebebiyle mahsulünde büyük oranda verim kaybı yaşadı. Üreticimiz şu an çok zor durumda.

      Öte yandan çıkan yangınlardan da çiftçimiz yine büyük zararlar yaşadı. Sürekli Köyü nüfusuna kayıtlı Sultan Kartal adlı kardeşimiz yangında yaralanmıştır. Kendisine Allah’tan acil şifalar dileriz. Sürekli Köyü yakınlarında çıkan yangın söz konusu sert esen rüzgarın etkisiyle 10’dan fazla köyde daha hasat edilmeyen buğday tarlalarının yanmasına sebep oldu. Ayrıca yangın, bu tarlaların içinde pamuk ve benzeri ekili arazilerde de tahribata sebebiyet vermiştir. 

      Kısaca söz konusu bu sert esen rüzgar ve yangından üreticimiz büyük çapta zarar görmüştür. Bu yangınlardan zarar gören üreticimiz devletten yardım beklemektedir. Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği olarak bu hasarların ivedilikle tespiti yapılıp gereken adımların atılmasını bekliyoruz. Olayların Afet kapsamına alınıp hasarların devlet tarafından karşılanmasını ve afetlerden zarar gören üreticimizin devlete olan borçlarının ertelenmesini talep ediyoruz.   

 

                                                                       Tahir KILIÇ

                                   KIZILTEPE TAHIL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2012, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER